Erzurum Haber Girişi : 28 Aralık 2018 14:15

Erzurum'da kar timleri görev başında

Erzurum'da kar timleri görev başında
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kar Timleri, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kentte karla mücadele çalışmasını 7/24 sürdürüyor.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kar Timleri, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kentte karla mücadele çalışmasını 7/24 sürdürüyor.

Kırsal alan, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekipler, araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri baştan aşağı temizledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadelede görev yapan Kar Timleri, tüm ekipmanıyla haftada 7 gün 24 saat esasıyla çalışıyor.



Bin 335 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki 5 bin 530 kilometrelik yol ağında görev yapan “Kar timleri”, kardan geçit vermeyen yolları ulaşıma açtı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler’de görevli ekiplerimiz, kar yağışıyla birlikte karla mücadele çalışmasına devam ediyor. Karla mücadele çalışmalarını yaklaşık 209 araç ve 659 personelle gerçekleştiriyoruz. Hemşerilerimiz kapalı köy yolları ve ulaşımda yaşanan olası bir problemde Büyükşehir Belediyemizin 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayabilirler. Vatandaşlarımızın sorun yaşamaması ve kış mevsimini güzel bir şekilde geçirmeleri için tüm imkânlarımızı halkımızın hizmetine seferber ediyoruz” dedi.



Başkan Sekmen, araç sürücülerini de uyararak, “Gerek duymadıkça araçlarımızla trafiğe çıkmayalım, mümkün oldukça toplu ulaşım araçlarını tercih edelim” diye konuştu. 

Palandöken Belediyesi kar temizleme çalışmalarına devam ediyor 

Erzurum Palandöken İlçesinde dün akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı nedeniyle Palandöken Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri ekipleri tarafından aralıksız kar temizliği çalışmaları yapılıyor.



Ekipler, kar temizleme çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki cadde ve sokakları iş makineleri yardımıyla temizlerken, tuzlama ve cüruf çalışmaları da yapıyor. İlçe merkezinin dış mahallelerle olan bağlantı yollarının ulaşıma açık tutulması içinde seferber olan ekipler, bu yollarda da kar küreme çalışmaları yaparak, ihtiyaç duyulan yerlerde de tuzlama ve cüruflama çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca belediye ekiplerince yayaların kullandığı kaldırımlarda da kar küreklerle temizlik çalışmaları yapılıyor.



Palandöken Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki kar mücadele ekipleri ile ve belediyenin ihtiyaç duyduğu günlük kiralanan iş makineleri ile çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Şehrimize uzun süredir beklediğimiz kar yağışı ve bereket geldi. Tüm ekiplerimizle 5 merkez mahallemiz ile Büyükşehir Yasasıyla mahallemiz haline halen 21 köy olmak üzere toplam 26 mahallemizdeki sokak ve caddeler de 24 saat boyunca kar temizliği çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabii mezralarımızda unutmamak kaydıyla” dedi.



Yapılan kar temizliği çalışmalarında toplam da 35 ekipman ve 165 personelin görev aldığının altını çizen Başkan Bulutlar ekiplerin Palandöken’deki kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm ekipmanlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek, bölge genelinde yaşanabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbir ve önlemlerin alındığını da bildirdi.

Aziziye’de kara geçit yok 

Aziziye Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri vatandaşların kışla ilgili sorun yaşamamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Önceki gün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı kent genelinde olduğu gibi Aziziye’de de hayatı olumsuz etkiliyor. Aziziye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kar yağışının başlamasıyla birlikte yaşanabilecek olumsuzlukların önü geçebilmek adına tüm tedbir ve önlemleri aldı.



Karla mücadele ekipleri önceden yapılan planlama doğrultusunda ilçedeki; cadde ve sokaklarda kar küreme, tuzlama ve buzlanmayı önleyici solüsyon serpme çalışması yaptı. Okul ve sağlık ocakları gibi öncelikli alanlarda çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların rahatlıkla yürüyebilmeleri için kaldırımlarda da temizlik çalışmalarına devam ediyorlar. 69’u mahalle statüsünde köy olmak üzere toplam 72 mahallesi bulunan Aziziye’de karla mücadele kapsamında başta acil hastaların sağlık hizmetlerine ulaştırılması ve okul yollarının açık tutulmasına öncelik veriliyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bir kriz masası oluşturduklarını söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, merkezde ve kırsalda ağır kış nedeniyle yaşanabilecek problemlerin önüne geçebilmek adına gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.



Başkan Orhan, “Çok geniş bir coğrafi bölgede hizmet vermekteyiz. Metrekare başına düşen kar miktarı oldukça fazla. Bu durum bize etkin ve sağlıklı çözümler üretmeyi gerektiriyor. Büyükşehir Belediyemiz ile uyumlu bir çalışma sergiliyoruz. Yoğun kar yağışıyla birlikte yaşanabilecek sorunların önüne geçebilmek adına tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Ekip arkadaşlarımız çalışmalarını titizlikle yürütüyorlar” şeklinde konuştu.



Aziziye Belediyesi Çağrı Merkezi’nin vatandaşların talep ve sorunlarını bildirebilmeleri için 7-24 görev yaptığını belirten Başkan Orhan, “Belediyemizin Beyaz Masa hattı, Whatsapp hattı, sosyal medya mecralarındaki adreslerimizin tamamında vatandaşlarımızın talepleri için günün her saatinde hizmet vermekteyiz. Karla mücadele ekiplerimiz 3 ekip halinde çalışmalarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımızın rahatı ve esenliği için her türlü çalışmayı yapıyoruz” açıklamalarında bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.