Spor Haber Girişi : 10 Mart 2018 19:00

Erzurum’da güreş heyecanı

Erzurum’da güreş heyecanı
Türkiye Güreş Federasyonu'nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan 23 Yaşaltı Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.
Erzurumajans-Türkiye Güreş Federasyonu'nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan 23 Yaşaltı Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşen şampiyonaya 45 ilden 411 sporcu katıldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın sponsor olduğu, 8-11 Mart tarihleri arasında organize edilen U23 Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nın açılış törenine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ünsal Kıraç, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, güreşçilerin aileleri ve güreşçiler katıldı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Ünsal Kıraç, "Bu ülkeye kan verenler, bu ülkeye can verenler bu minderlerden yetişiyor. Bu ruhla yetiştikleri içinde bu ülke için Afrin’de canlarını kanlarını seve seve feda ediyorlar. Biz onlara Yüce Rabbimiz'den üstün başarılar ve muzafferiyetler diliyoruz. Orada şehit olanlarını mekanları cennet olsun. Gazi olanlara da saygılarımızı sunuyor acil şifalar diliyorum. Ve diyorum ki bu milletinin sırtı, sizin gibi evlatları olduğu için hiçbir zaman yere gelmeyecektir. Son Olimpiyatlar'da 5 madalya alarak Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük başarısını elde etmiş federasyonumuzu da tebrik ediyor ve yeni şampiyonların buradan çıkacağını umuyorum. Bu arada federasyon başkanımız Musa Aydın ani bir rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı ve stent takıldı. Ona buradan geçmiş olsun diyorum" dedi. 
Kıraç, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek "25 yıldır beraber çalıştığım başkanımıza spora verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"Geleceğin şampiyonları burada" 

Açılışta bir konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar dilerken "Geleceğin şampiyonları inanıyorum ki buradan çıkacak. Ben buradan bir öneride bulunmak istiyorum. Alt yapıya çok önem verelim. Geleceğin şampiyonlarını inşallah bu alt yapılardan çıkartalım. Ben Türkiye Güreş Federasyonuna bu organizasyonu burada düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Güreş bizim ata sporumuz ve her zaman yaşatmalıyız. Bunun için bizlerde elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ise yaptığı konuşmada "Erzurum’un kurtuluşunun 100. yıl dönümünde sizleri Erzurum’da görmekten büyük mutluluk duyuyorum, hepiniz hoş geldiniz. Kahraman milletlerin kahramanlıklarını gösteren unsurları vardır. Güreşte bu kahramanlıkları gösteren bir spordur. Güreşin federasyonun başarılı çalışmaları sonucunda tüm ülkemizde hızla yayıldığını ve uluslararası alanda da birçok güreşçimizin derece alarak göğsümüzü abarttığını görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Ben burada mücadele edecek bütün sporcularımıza bir kez daha başarılar diliyorum" dedi. 

Konuşmalardan sonra şampiyonaya emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı. 

Açılış töreninin ardından da şampiyonaya devam edildi. 

Bugün yapılan müsabakaların ardından dereceye giren sporcular ise şöyle: 

65 KG 
1. Utku Doğan 
2. İbrahim Kar 
3.Veli Yantır 
3. Selim Kozan 

74 KG 
1. Muhammed Akdeniz 
2. İsa Demir 
3. Doğukan Kalaycı 
3. Fazlı Eryılmaz 

92 KG 
1. Semih Yazıcı 
2. Mustafa Dilber 
3. Erhan Yaylacı 
3. Süleyman Karadeniz 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.