Erzurum Haber Girişi : 11 Mayıs 2018 11:27

Erzurum’da evleri su bastı

Erzurum’da evleri su bastı
Erzurum’da etkili olan sağanak nedeniyle bazı binaların bodrum katındaki evleri su bastı.
Erzurumajans-Erzurum’da etkili olan sağanak nedeniyle bazı binaların bodrum katındaki evleri su bastı.



Meteorolojinin önceden uyardığı sağanak yağış bölge genelinde olduğu gibi Erzurum ve çevresinde de etkili oldu. Yağışlar nedeniyle Erzurum’un Palandöken ilçesi Yıldızkent semtinde bulunan bazı binaların bodrum katındaki evleri su bastı. 

Ellerindeki kovalarla su tahliyesi yapmaya çalışan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.



Eşyaların kullanılmaz hale geldiğini söyleyen vatandaşlar her yıl mayıs ayında benzer manzaranın yaşandığını belirttiler. 

İstinat duvarı çöken mahallede 3 evde hasar oluştu

Erzurum’da etkili olan doluyla karışık sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu. İstinat duvarının çöktüğü mahallede küçük çocuklar kıl payı ölümden döndü, 3 evde hasar oluştu. 



Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenen bölgede, sağanak ve gök gürültülü sağanak ile dolu yağışı etkisini gösterdi. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman da orta kuvvette esecek. 

Yaklaşık 20 dakika doluyla karışık sağanak yağışın etkili olduğu Erzurum’da cadde ve sokaklar sel sularıyla kapandı. 



Yakutiye ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesinde ise istinat duvarı çöktü. Çökmenin etkisiyle oluşan sarsıntıda 3 gecekondu evinde de duvarlar çatladı, hasar oluştu.
 
Evleri hasar gören mahalle sakinleri yetkililere seslerini duyurmaya çalışarak, “Bugün yağmurla birlikte istinat duvarı çöktü. 2 çocuk kıl payı çökme anında ölümden döndü. Eşyalarımız enkaz oldu” diye konuştular. 

İstinat duvarının çöktüğü mahallede polis, itfaiye, belediye ve AFAD ekipleri incelemede bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.