Kültür-Sanat Haber Girişi : 18 Nisan 2018 19:00

Erzurum’da '81 İl 82 Mektup' sergisi

Erzurum’da '81 İl 82 Mektup' sergisi
Artvin Ömer Zeki Varan Anaokulunun hazırladığı '81 İl 82 Mektup' adlı sergi Erzurum Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesinde yapıldı.
Erzurumajans-Artvin Ömer Zeki Varan Anaokulunun hazırladığı “81 İl 82 Mektup” adlı sergi Erzurum Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesinde yapıldı.

Aralarında Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin’in de fotoğraflarının yer aldığı sergide 81 ilden şehitlerin fotoğrafları ve adlarına yazılmış şehit mektupları yer aldı. Fotoğrafları bulunan şehitlerin kendi memleketlerinde açılan okullara isimleri verilen şehitler öncelikli olarak seçildi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Yakup Sürücü’nün ismini taşıdığı lisede yapılan sergiye şehidin babası İbrahim Sürücü ve annesi Çiğdem Sürücü’de katıldı.

81 ili dolaşacak olan sergi her ilde ki şehit ismi verilen okula sergilenecek. Serginin ilki Erzurum Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesinde yapıldı.

Öğrencilere bu gibi sergilerle şehitlik mertebesinin manevi özelliğini ve güzelliğini yansıtılacağını ifade eden Erzurum Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, “Dünden bugüne ülkemizin savunmasında hiçbir zaman şehitlerimiz eksik olmamıştır olmayacaktır hepimiz buna hazırız. Burada ki fotoğraflar ve mektuplar farklı illerden gelen şehitlerimizin adıyla olan okullarımıza ait. Burada ki sergiyle amacımız okullarımızı tanıtmak şehitlerimizi tanıtmak gelen misafirlerimiz öğrencilerimiz şehitlik mertebesinin manevi özelliğini ve güzelliğini öğrenip bir daha hatırlasınlar diye” dedi.

Sergiyi gezen şehit babası İbrahim Sürücü’de, böyle bir sergide bulunduğu için mutlu olduğunu, oğlundan ayrılmanın kolay olmadığını ama vatan olduktan sonra oğlunun önemli olmadığını vatanın önemli olduğunu söyledi.

“81 İl 82 Mektup” adlı sergi Erzurum’dan sonra Kars’ta ki şehit adını taşıyan okulda sergilenmeye devam edecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.