Bölge Haber Girişi : 10 Ocak 2011 07:09

Erzurum CHP'de istifa!..

Erzurum CHP'de istifa!..
CHP Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, milletvekilli adaylığı için görevinden istifa etti.

Erzurum Ajans-CHP Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, milletvekilli adaylığı için görevinden istifa etti.

Aktaş, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılının Ekim ayında görevi devraldığını anımsatarak, bu yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı için görevinden istifa ettiğini söyledi.

İktidar partisinin, genel seçimlerin tarihini 12 Haziran 2011 olarak belirlediğini anlatan Aktaş, 'Bütün partiler gibi CHP de bir Seçim sürecine girdi. Genel Başkanımız, milletvekili adayı olmak isteyenlerin 10 Ocak saat 17'ye kadar istifa etmesini istedi. Ben de Erzurum'dan milletvekili adayı olacağım için bu gün itibariyle görevimden istifa ediyorum' dedi.

İl Başkanlığından istifa etmesinin farklı yorumlanmamasını isteyen Aktaş, bazı kesimlerin 'CHP'de çatlak var, herkes istifa ediyor' diye yorumlarda bulunduğunu dile getirdi.

Önceki seçimlerde, Erzurum'un tabanından gelmeyenlerin milletvekili adayı olduğu için oy kaybı yaşandığını savunan Aktaş, şunları kaydetti:

'Ben 2002 yılındaki seçimlerde de aday oldum. O zaman çok küçük bir farkla milletvekililiği görevini kaybettim. O tarihten sonra da o günkü aldığımız oy sayısına ulaşamadık. Ben de bu yıl yeniden aday olmaya karar verdim. Bunun için de görevimden istifa ediyorum. Yerime birisinin atanması için tüzük işleyecek, 42. maddeye göre yönetim kurumlu toplanacak ve gizli oyla il başkanını belirleyecek.'

CHP olarak demokrasiyi tabana yayacaklarını belirten Aktaş, milletvekili olduğu zaman halkın sorununu meclise taşıyacağını, Erzurum'un sorunlarıyla yakından ilgileneceğini kaydetti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.