Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2010 07:14

Erzurum çarşılarında ramazan bereketi!..

Erzurum çarşılarında ramazan bereketi!..
Gürcükapı'da bulunan yeraltı çarşısında günlük olarak getirilen meyve ve sebzeler müşterilerin hizmetine sunulurken, çarşı esnafı korsan seyyarlara karşı da müşterilerini uyarmayı ihmal etmiyor.

Erzurum Ajans-Ramazan bereketi şehrin dört bir tarafında kendini gösteriyor. 11 ayın sultanının Ağustos ayına denk gelmesi de hem meyvede hem de sebzede bolluğu da beraberinde getiriyor.

 
Gürcükapı'da bulunan yer altı çarşısına alışveriş yapmaya giden vatandaşlar günlük olarak getirilen meyve ve sebzelerden alma fırsatı buluyor. Çarşı esnafı geçen yıla göre müşteri kaybının yaşandığını belirterek, bunu da Ramazan ayının hem tatile gelmesini hem de ramazanla birlikte her köşe başında görülen korsan seyyarları gösteriyor. Sebze ve meyvenin geçen yıla oranla daha ucuz olduğunu da belirten esnaf, " İşlerimiz geçen yıla göre az olsa da, yinede kazandığımıza şükrediyoruz. Ramazanın yaz mevsimine denk gelmesi de müşterilerimizin günlük sebze ve meyve tüketmesine neden oluyor" dediler.

BİBER BİR LİRA, FASULYE 2 LİRA

Yer altı çarşısında meyve ve sebzenin geçen yıla oranla daha ucuz olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. İşte bazı meyve ve sebze fiyatları; Şeftali 2 lira, Fasulye 2 lira, Dolmalık biber 2 lira, Karpuz 1 lira, Kavun 1.250 lira, Biber 1 lira, Patlıcan 1 lira.

KORSAN SEYYARLAR İÇİN DESTEK İSTEDİLER

Öte yandan çarşı esnafı işlerin düşük olmasının başlıca nedenleri arasında korsan seyyar satıcıların olduğunu da belirterek, "Biz bu konuda çalmadık kapı bırakmadık. Korsan seyyarlar, hem günü geçmiş ürünleri satıyorlar hemde bize göre daha pahalı.  Onlarda ramazanda ekmek parası kazanıyorlar ancak bizimde ekmeğimize mani oluyorlar. Bu konuda da yetkililerden destek bekliyoruz"diye konuştular. (Levent AKPINAR/Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.