Bölge Haber Girişi : 05 Mart 2010 11:20

Erzurum bu suyu çok sevdi!..

Erzurum bu suyu çok sevdi!..
5 milyon liralık yatırımla sektöre iddialı bir giriş yapan Doyum Su, Erzurum'dan sonra 25 şehirde daha raflardaki yerini aldı.

Erzurum Ajans-Yaklaşık 2 yıl önce Belçika ve İtalya’dan getirilen makinalarla su üretmeye başlayan Doyum Su sektörde hızla yükselişe geçti. Erzurum'da tüm marketlerde yerini alan su, kısa süre içerisinde Türkiye'nin 25 ilinde raflardaki yerini almayı başardı. 25 kişinin istihdam edildiği fabrikada saatte 10 bin 500 adet pet şişe üretimiyle de bir ilke imza atıldı. Doyum Su Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kumbasar, Türkiye'nin en kaliteli suyunu vatandaşların hizmetine sunduklarını belirterek, yakın zamanda Avrupa'ya açılacaklarının da müjdesini verdi.

KUMBASAR: AVRUPA PAZARINA AÇILACAĞIZ

Pazar alanlarını hergeçen gün genişlettiklerini ve en çok satan su firmaları arasında ilk sıralara yerleştiklerini de anlatan Doyum su Yönetim kurulu başkanı Mustafa Kumbasar, " Başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesinin tamamı, Karadeniz, Güneydoğu , İç Anadolu bölgesi Ankara'dan doğuya doğru bütün illere ürün göndermekteyiz. Kayseri, Konya, Mersin, Antalya, Bursa da da bayililikler verildi. Türkiye, bu sektörde firma sayısı çok olduğu için ülkede en büyük Pazar payına sahip firma pazarın yüzde 30'una hakimdir. Bizim de hedefimiz şimdilik yüzde 15'lik bir pay almak. Sağlık Bakanlığı'nın izni ile kurulan tesisimizde, saf,  temiz,  içilebilir doğal kaynak suyunun taşıması gereken bütün özelliklere en üst seviyede sahibiz. Önce tüm ülkeye sonra da Avrupa'ya hizmet vereceğiz" dedi.

BELÇİKA VE İRAN'A SU ÖRNEKLERİ GÖNDERİLDİ

Belçika ve İran'la görüşmelerinin sürdüğünü yakında bu ülkelere su göndereceklerini de belirten Kumbasar, "Belçika ve Irak'la görüşmelerimiz var. Su numunelerini gönderdik. İhracata başlamak için onlardan cevap bekliyoruz. Önümüzdeki ayın başında ihracatımızı gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.
İçilme kalitesi en yüksek seviyede olan suyumuzun yurtdışından da talep göreceğine inanıyoruz. Amacımız tüm dünyaya Doyum suyunun lezzetini tattırmak. Doyum kaynak suyunu dünyada vazgeçilmez bir marka haline getirmek" diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜMSÜZ DAMACANA GELİYOR

Bir ilki gerçekleştirerek bu yılın sonunda geri dönüşümsüz damacanaları piyasaya süreceklerinin de müjdesini veren Kumbasar, "İlk aşamada 500ml ile 1,5 litrelik pet şişe dolumunu yaptık. Bu yılın sonuna kadar da 5 litrelik, 10 litrelik dolumları gerçekleştirdikten sonra geri dönüşümsüz damacana suyu üretmeyi hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı raporlarında geri dönüşümsüz damacana kullanmanın daha sağlıklı olduğu yazıyor. Çünkü geri dönüşümlü damacanalar müşteriden alınıp yıkandıktan sonra tekrar doluma giriyor bunun da çok sağlıklı bir işlem olduğu söylenemez. Bizim kaynağını koruma altına alarak kirlenmesini önlemiş olduğumuz kaynak suyumuzun böyle dış müdahalelerle kirlenmesine izin vermeyiz bu nedenle geri dönüşümsüz damacana üretmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.