Bölge Haber Girişi : 13 Haziran 2011 17:39

Erzurum bu kez Türkiye 3'üncüsü oldu!..

Erzurum bu kez Türkiye 3'üncüsü oldu!..
Kahramanmaraş, yüzde 70. 2 oranıyla Türkiye'de AK Parti'ye en çok oy veren birinci il oldu. Kahramanmaraş'tan sonra AK Parti'ye 69.63 oranıyla en yüksek oy Konya'da verildi. AK Parti'ye en çok oy veren iller sıralamasında Erzurum ise yüzde 69.25 oranıyla

Erzurum Ajans-AK Parti, 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde, Konya ve çevresindeki illerde rekor oranlarda oy aldı. Bölge illerinden Konya, Aksaray ve Nevşehir'de seçmen, AK Parti'ye yüzde 60-70 arası değişen oranlarda oy verdi.

AK Parti, aynı bölgede yeralan illerden Karaman'da yüzde 57. 4, Niğde'de ise yüzde 54. 2 ile Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy alarak Türkiye'nin en büyük kitle partisi olduğunu tescilledi.

Kahramanmaraş, yüzde 70. 2 oranıyla Türkiye'de AK Parti'ye en çok oy veren birinci il oldu. Kahramanmaraş'tan sonra AK Parti'ye en yüksek oy Konya'da verildi. AK Parti'ye en çok oy veren iller sıralamasında Erzurum üçüncü, Rize dördüncü sırada yeralırken, Malatya yüzde 68. 4 oy oranıyla 5. sıraya oturdu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.