Bölge Haber Girişi : 06 Mart 2010 00:47

Erzurum bu kaymakamı alkışlar!..

Erzurum bu kaymakamı alkışlar!..
Palandöken Kaymakamlığı, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda sınıf kütüphaneleri oluşturmak için kolları sıvadı.

Erzurum Ajans-Palandöken Kaymakamlığı, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda sınıf kütüphaneleri oluşturmak için kolları sıvadı. İlçe sınırlarında bulunan 69 ilk ve orta dereceli okulda kitap seferberliği başlatan Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer ve şu müdürleriyle Yahya Kemal İlköğretim Okulu’na çıkarma yaptı.
Öğrencilerin kendi istek ve tercihleri doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla temin edilen kitapları kendi elleriyle dağıtan Kaymakam Şenol Esmer, miniklerin okuma becerilerine test etmeyi de ihmal etmedi.
Sınıfları tek tek gezerek derslere katılan ve öğrencilere kitap hediye eden Kaymakam Esmer, 52’si ilköğretim okulu olmak üzere ilçe sınırlarında toplam 60 okul bulunduğunu belirterek, bu okullara toplam 40 bin kitap dağıtmayı planladıklarını bildirdi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’den 121 bin TL’lik kaynak kullanılarak temin edilen 40 bin kitabın, tamamen öğrencilerin tercihleri doğrultusunda tedarik edildiğini vurgulayan Esmer, “Kitapları temin etmeden önce öğrencilerimiz arasında bu konuda bir tercih araştırması yaptık. Onların istedikleri kitapları özellikle tedarik ettik.” diye konuştu.
OKUMA ALIŞKANLIĞI ÖĞRENCİLERİN BAŞARISINI ARTIRACAK
Yürütülen bu çalışmayla hem okullarda birer sınıf kütüphanesi oluşturulmasını, hem de öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılmasını sağlayacaklarını dile getiren Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, başarılı, bilgili ve üretken bireyler haline gelebilmek için okumanın büyük önem taşıdığını ifade etti.
Öğrencilere kitap dağıtılması şeklindeki çalışmanın, ilçede eğitimin kalite kazanmasına yönelik olarak yürütülen faaliyetlerin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Kaymakam Şenol Esmer, “İlçemizde eğitim öğretim hizmeti veren okullarımızın tamamına kaliteyi hakim kılacağız. Öğrencilerimize öncelikle okuma alışkanlığı kazandırarak katkı sunacağımız bu süreç, zaman içerisinde öğrencilerimizin başarı düzeylerini de artıracak. Doğal olarak bu durum okul başarısını etkileyecek.” diye konuştu.
Kitap dağıtım işlemlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildiren Kaymakam Esmer, “Öğrencilere dağıttığımız kitaplar, sınıflarda oluşturulacak kütüphaneler sayesinde el değiştirecek ve öğrenciler zamanla tüm kitapları okumuş olacaklar.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.