Erzurum Haber Girişi : 24 Mart 2019 13:30

Erzurum beyaza büründü

Erzurum beyaza büründü
Erzurum’da yaşayanlar, pazar sabahına kar sürpriziyle uyandı.
Erzurumajans-Erzurum’da yaşayanlar, pazar sabahına kar sürpriziyle uyandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.



Meteorolojinin don uyarısı yaptığı Erzurum'da yaşayanlar pazar sabahına karla uyandı. Gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu kent merkezinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri temizlik çalışmasına başladı.



Kısa sürede etkisini artıran ve lapa lapa yağan kar nedeniyle Erzurum-Erzincan, Erzurum-Kars, Erzurum-Bayburt kara yollarında sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları ekipleri araçların mahsur kalmaması için tuzlama çalışması yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri de sabahın ilk ışıkları ile birlikte kent merkezinde çalışmalarını başlattı. Sokağa şemsiyesiz çıkanlar ise beyaza büründü.



Doğu Anadolu Bölgesi'nin yağışlı havanın etkisi altında olduğunu belirten Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü uzmanları, kar yağışının akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirtti. Uzmanlar, yağışla birlikte görüş mesafesinde azalma ve yolların kar sebebiyle kayganlaşması beklendiğinden özellikle sürücülerin ve ilgilerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.



İspir karla uyandı

Erzurum'un İspir ilçesinde kar yağışı cadde ve sokakları beyaza büründürdü.



İspir ilçe merkezinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Güne karla uyanan vatandaşlar Mart ayının sonlarına doğru kar sürprizi yaşadı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. 



Kar kalınlığı 7 metreyi buldu 

Kış aylarında kar ve tipi dolayısıyla kapanan Erzurum-Tekman arasındaki dağ yolunun yeniden ulaşıma açılması için ekipler çalışma başlattı.



Erzurum - Tekman arası ulaşım mesafesini azaltan ve alternatif yol olarak kullanılan Palandöken'in arka tarafından geçen dağ yolunun açılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.



Yaklaşık kar kalınlığının 7 metreyi bulduğu yolda iş makineleri ve kar püskürtme araçları çalışma yaparak yolun bir kısmını ulaşıma açtı.



Özellikle yazın işlek olarak kullanılan yolun kış aylarında uzun süre kapalı kaldığını belirten Tekman AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Ethem Budak, "Bu yol Erzurum - Tekman arasında kilometreyi düşürüyor. Açıldığı zaman bizler için kullanışlı oluyor" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.