Kültür-Sanat Haber Girişi : 17 Ağustos 2015 14:29

Erzurum Bakırı Tebrizkapı Çarşısı'nda satışa çıktı

Erzurum Bakırı Tebrizkapı Çarşısı'nda satışa çıktı
Erzurum Bakırı, Çifte Minareli Medresenin arkasında yer alan Tebrizkapı Kültür ve Sanat Çarşısı'nda satışa sunuldu.
Erzurumajans- Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ERTANSA'nın girişimi olan Erzurum Bakır Atölyesi çalışmalarını hızlı ve özverili bir şekilde devam ettiriyor. 2014 yılı Kasım ayı itibariyle açılan ve kısa bir süre içinde üretime başlayan atölye birbirinden güzel ürünler üreterek kültürel bir miras olan bakırı yaşatıyor.

Erzurum Bakır Atölyesi'nde üretilen birbirinden güzel ürünler geçtiğimiz günlerde Tebriz Kapı Kültür ve Sanat Çarşısı'nda açılan Erzurum Bakırı dükkanında satışa sunuldu. Tanıtım fiyatları üzerinden halkın hizmetine sunulan bakır eşyalar günlük hayattaki kullanıma uygunluğu ile de dikkat çekiyor. Bakır atölyesinde çalışan tecrübeli ustalar tarafından üretilen Erzurum Bakırı yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olurken, ERTANSA tarafından tüm Türkiye ve İran başta olmak üzere yurtdışına da pazarlanıyor. Bakır Atölyesi ile bakırın yeniden raflarda yer alması, unutulmaması ve yeni bir iş alanı olarak devam ettirilmesi hedefleniyor.

Şehrin istihdamında taşıyıcı rol oynayan ERTANSA kadrosunu ve içeriğini her geçen gün biraz daha genişleterek yeni başarılara imza atmaya devam ediyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.