Bölge Haber Girişi : 26 Temmuz 2011 00:00

Erzurum AVM'nin cirosu 170 milyon TL!..

Erzurum AVM'nin cirosu 170 milyon TL!..
Erzurum AVM'yi iki buçuk yılda 13 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği, aynı dönemde 170 milyon TL!lik ciro işlem hacminin elde edildiği belirtildi.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ve uluslararası 'yeşil sertifikalı' AVM'sini çevre ülke ve illerden milyonlarca kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Redevco Türkiye Alışveriş Merkezleri Genel Müdürü Hakan Altın ile Erzurum AVM Müdürü Kemal Ünal, bir kebapçıda ortak basın toplantısı düzenledi. Altın, 21 Ekim 2009'da açılışı yapılan Avm'yi 13 milyon kişinin ziyar ettiğini söyledi.

Altın, 32 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan ve 111 mağazanın faaliyet gösterdiği AVM'nin 170 milyon TL'lik cirosu ile ulusal ve uluslararası şirketlerin Erzurum'a yatırım yapmak için iştahını kabarttığını dile getirdi. AVM'ye Erzurumluların yanı sıra bölge illerinden Ağrı, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Artvin ve Iğdır'ın yanı sıra Gürcistan, Rusya ve İranlıların da ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de 300 tane AVM var. Ziyaretçi sayısı ve ciromuzla ilk 15 AVM arasındayız. Bu da ulusal ve uluslararası marka ve şirketleri Erzurum'a yatırım yapmak için harekete geçirdi. Şu anda 111 mağazamızın tamamı faal olduğu için uluslararası bir çok marka ve şirkete yer veremedik. " dedi.

RAMAZAN SÜRESİNCE 23. 00'E KADAR AÇIK

AVM Müdürü Kemal Ünal, Ramazan ayı nedeniyle kapanış saatlerini 22. 00'den 23. 00'e çektiklerini söyledi. Ünal, bayram süresince ise saat 24. 00'e kadar hizmet sunumunda bulunacaklarını dile getirdi. Ramazana özgü olarak AVM'de iftar sonrasında sema gösterisi ve tasavvuf musikisi konserlerinin yanı sıra çocuklar için Hacivat ve Karagöz'ün gölge Oyunu olarak sahneleneceğine vurgu yapan Ünal, "Bu Ramazan ayında halkımızın iftar sonrasında huzur ve keyifli alış veriş yapması için özel programlar hazırladık. " ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.