Bölge Haber Girişi : 06 Aralık 2009 03:08

Erzurum AKP'den 3 ihraç!..

Erzurum AKP'den 3 ihraç!..
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, haklarındaki iddialar nedeniyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen eski İl Genel Meclisi Başkanı Selcen Karagöl, Oltu İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Macit ve Hınıs İl Genel Meclisi Üyesi Samih Yüre
Erzurum Ajans-Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, haklarındaki iddialar nedeniyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen eski İl Genel Meclisi Başkanı Selcen Karagöl, Oltu İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Macit ve Hınıs İl Genel Meclisi Üyesi Samih Yürekseven'in partiden ihraç edildiklerini bildirdi.

Düzenlediği basın toplantısında görevde bulundukları 5 aylık sürede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Kılıç, Tekman Yolu'nun önümüzdeki yıl tamamlanacağını, Ovit Dağı'ndaki ulaşım sorunun da yapılacak kar tüneli projesi ile çözüleceğini ifade etti.

Kurban Bayramı'nda ilk defa şehit ailelerinin ziyaret edildiğini hatırlatan Kılıç, 3 Aralık'ta kutlanan Dünya Özürlüler Günü'nde de hükümetin konuyla ilgili önemli çalışmaları kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi. AK Parti Hükümeti döneminde özürlülerle ilgili daha önce hiç ele alınmamış detaylara değinildiğini kaydeden Kılıç, Erzurum'da 3 bin 30 kişinin aylık 490 TL özürlü bakım maaşı aldığını vurguladı.

SU KONUSU ÇOK YAKINDA ÇÖZÜLÜCEK

Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Kılıç, Erzurum'un su probleminin ozonlama sisteminin devreye girmesi ile birlikte tamamen ortadan kalkacağına işaret etti. Kılıç, "Suyun problem olduğunu herkes biliyor. Geçmiş dönemlerde günün her saati su akmıyordu. O zaman böyle bir sıkıntı vardı. Geçmişte akan suyun kaliteli olduğu konusuna da katılmıyorum. Şimdi gelinen noktada su 24 saat akıyor. Baraj yapılırken, önceden köyler kaldırılabilirdi. Birinci sıkıntı bu konuda. İkincisi ise edindiğim bilgilere göre, barajdan alınan suyun ön kısımdan değil de, orta kısımdan ve daha yüzeyden alınması gerekiyormuş. Baraj ve arıtma konusunda tecrübesizlik olmuş olabilir. Bunlar gideriliyor. Sudaki renk ve koku olayı da ozonlama sisteminin devreye girmesiyle tamamen ortadan kaldırılacak. Yani bu konudaki ciddi eksiklikler gideriliyor. Sanırım sistemin devreye girmesiyle sıkıntı bitecek" diye konuştu.

ERZURUM HAYVANCILIK TEŞVİĞİNDEN YARARLANACAK

Erzurum'un güneydoğu bölgesindeki 9 vilayet için devreye girecek hayvancılık teşviklerinden yararlanması için milletvekilleri ve sağlık bakanının devrede olduğunu ve yeni yılda bu konudan Erzurum'un da yararlanması için yasal düzenleme yapılacağını vurgulayan Kılıç, teşvikin gündeme gelmesiyle Erzurum'da önemli bir problem olan süt konusun da çözüme kavuşturulmuş olacağını anlattı. Erzurum'da yazın çok, kışın ise az oranda süt üretimi yapıldığını bildiren Kılıç, teşvik ile nitelikli ve kaliteli süt üretimi yapan işletmelerin kurulabileceğini kaydetti.

ŞEHİRİN HARABE GÖRÜNTÜ BİZİ ÜZÜYOR!..


Erzurum'un önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağını ve kentsel dönüşümün büyük bir sıkıntı olduğunu da vurgulayan Kılıç, "Erzurum'un harabe görüntüsü bizi üzüyor" diye konuştu. Erzurum'un modern bir kent konumuna kavuşturulması için yerel yönetimlerle birlikte acilen çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Kılıç, parti yönetimi olarak kendilerinin de gerekli siyasal desteği vereceklerini hatırlattı.

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIK SEÇİMİ

İl Meclisi Başkanlığı'na aday olan Tahsin Bayramoğlu'nun parti grup kararına uymadığı gerekçesiyle il disiplin kuruluna sevk edilmesi konusunda eleştiriler yapıldığının hatırlatılması üzerine Kılıç: "Bunun demokratik olmadığını söylüyorlar. Biz Türkiye'deki en demokratik partiyiz. İl meclisi seçimleri öncesinde grubumuzu topladık. Gruplarda parti içi demokrasinin bir gereği. Aday olanlar ortaya çıktı. Oylama yapıldı. Adaylar içerisinde Tahsin Bayramoğlu da vardı. Ama il sırada İhsan Özdemir çıktı. Grup kararıyla meclis başkan adayımızın İhsan Özdemir olacağını belirttik. Partili meclis üyelerinin de adayımızı desteklemeleri konusunda karar aldık. Ancak grup kararına uymayarak kendileri aday oldu. Bu gerekçeyle disiplin kuruluna sevk edildi."şeklinde konuştu.

PALANDÖKEN İLÇE TEŞKİLATI KONUSU

Palandöken İlçe Başkanı İbrahim Küçükoğlu'nun görevden ayrılması olayı ile ilgili de konuşan Kılıç, şunları kaydetti: "Bu genel merkezin kongre sonrası yeniden yapılanma çerçevesinde yapılan bir uygulama. Palandöken İlçe Başkanımız İbrahim Küçükoğlu, gayet başarılı, sevdiğimiz bir arkadaş, ancak konuyla ilgili genel merkezin takdiri bu. Bundan sonraki süreçte de bizimle beraberler. Kapı önüne konulma gibi bir şey söz konusu değil "

TARTIŞILAN MECLİS ÜYELERİ İHRAÇ EDİLDİ!

Kılıç son olarak İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen Oltu İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Macit ile Hınıs İl Genel Meclisi Üyesi Samih Yürekseven ve eski İl Genel Meclisi Başkanı Selcen Karagöl'ün partiden ihraç edildiklerini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.