Bölge Haber Girişi : 25 Kasım 2009 01:08

Erzurum Ak Parti'de demokrasi ihracı!..

Erzurum Ak Parti'de demokrasi ihracı!..
AK Parti Erzrum İl Başkanlığı, 'parti içi demokrasi' tartışmalarını alevlendirecek bir karara imza attı. AK Parti İspir İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, İl Genel Meclis Başkanlığı'na aday olduğu için 'geçici ihraç' istemiyle Disiplin Kurulu'na sev

Levent AKPINAR'ın haberi- Eski Vali Sami Bulut ile ormanlık bir alanda uygusuz vaziyette yakalandığı iddialarının ardından İl Genel Meclis Başkanlığı görevinden istifa eden Selcen Karagöl'den boşalan koltuk, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nı karıştırdı. AK Parti grubu, İl Genel Meclis Başkanlığı için İhsan Özdemir ismi üzerinde birleşirken, iki hafta önce yapılan başkanlık seçimine AK Parti İspir İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu da aday olmuştu. 58 üyesi bulunan Mecliste İhsan Özdemir 29 oy alarak Meclis'in yeni başkanı olurken, Tahsin Bayramoğlu ise 24 oy almıştı.

 

GEÇİCİ İHRACI İSTENDİ

Seçimlerinin ardından AK Parti İl Başkanlığı, 'Demokratik açılım'ın masaya yatırıldığı şu günlerde 'parti içi demokrasi' tartışmalarını alevlendirecek bir karara imza attı ve 'grup kararına uymadığı' gerekçesiyle Tahsin Bayramoğlu'nu 'geçici ihraç' istemiyle Disiplin Kurulu'na sevketti.

 

Bayramoğlu'nun Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi konusunda "Biz grup kararı almıştık" diyen AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, kararı bozarak aday olacak kişileri de bu konuda daha önce uyardıklarını söyledi. İl Başkanı Kılıç, "Biz grup olarak İhsan Özdemir isminde birleşmiştik. Tahsin Bayramoğlu'nu da grup kararına karşı geldiği için 'geçici ihraç' edilmek üzere Disiplin Kurulu'na sevkettik" dedi.

 

"MAHKEMEYE VERECEĞİM"

Özellikle İspir-İkizdere karayolu üzerindeki Ovit Dağı'nı sık sık gündemde tutmaya çalışan 25 yıllık İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi konusunda "Mahkemeye başvuracağım" dedi. Başarılı çalışmalarının karşılığını aldığını söyleyen Bayramoğlu, "Bu nasıl bir grup kararıdır ki, 58 üyesi bulunan Meclis'te 24 üyenin oyunu ben aldım. Kararı İspir ilçe Başkanlığı'na göndermişler. Kararı aldıktan sonra Mahkemeye başvurmayı düşünüyorum. Gerekirse konuyu Genel Merkeze taşıyacağım" dedi.


AK Parti İspir İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu, Disiplin Kurulu'nun 'geçici ihraç' kararı vermesi halinde 3 ay ya da bir yıl boyunca partiden ayrılacak. Bu süre içinde İl Genel Meclis üyeliği görevini 'bağımsız' olarak yürütecek olan Bayramoğlu, cezasının ardından istediği takdirde AK Parti'ye geri dönebilecek. (Palandöken)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.