Erzurum Haber Girişi : 05 Ocak 2018 17:00

Erzurum Adalet Sarayında, erişilebilirlik başarısı

Erzurum Adalet Sarayında, erişilebilirlik başarısı
Erzurum Adalet Sarayına engelliler için erişilebilir hale getirilmesi nedeniyle, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından 'Erişilebilirlik Belgesi' verildi.
Erzurumajans-Erzurum Adalet Sarayına engelliler için erişilebilir hale getirilmesi nedeniyle, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından "Erişilebilirlik Belgesi" verildi.

Erzurum Valisi Azizoğlu, Adalet Sarayında incelemelerde bulundu.

Adalet Sarayında bulunan ve engellilerin hayatını kolaylaştıran, engelliler için özel tekerlekli sandalye, görme engelliler için yapılan kabartma tabelalar, hissedilebilir yürüyüş alanları ve sesli asansör, Vali Azizoğlu'ndan tam not aldı.

Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada Erzurum'da 625 kurumun erişilebilirlik konusunda denetimden geçirildiğini anımsatarak, engellilerin yaşamını kolaylaştıran Adalet Sarayının bu alanda örnek teşkil ettiğini söyledi.

Engeliler konusunda duyarlılığından dolayı Cumhuriyet Başsavcısı İnal'ı tebrik eden Azizoğlu, "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme" yönetmeliği kapsamında oluşturulan komisyon tarafından kent merkezinde 625 binaların ve iş yerlerinin yönetmeliğe uygun olup olmadığını denetlendi. Adalet Sarayı, bu kurumlar arasından erişilebilirlik açısından başarılı bulunarak belge verilmesi uygun bulundu. Adliyelerde adalet dağıtılırken aynı zamanda her yapıdaki vatandaşımıza en uygun, huzurlu, güvenli şekilde ulaşım imkanı sağlanmış oldu. Kendi asli görevlerinin yanında çok önemli görevi yerine getirdiklerinden dolayı Cumhuriyet Başsavcımızı ve tüm personelini tebrik ediyorum. Bu belgeyi takdim etmekten onur duyuyorum'' dedi.

Başsavcı İnal İse adliye teşkilatı olarak amaçlarının vatandaşa en iyi hizmeti sunmak olduklarını söyledi.

Engelli vatandaşların özel vatandaşlar olduğunu belirten İnal, '' Yasal düzenleme geldikten sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca çıkarılan yasanın öngördüğü sesli komutlu asansör, hissedilebilir yol, işaret levhaları ve buna benzer öngörülen kriterleri Adalet Bakanlığımızın da katkısıyla istenilen bütün kriterleri yerine getirip engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Görme engellisi, hiç kimsenin yardımı olmadan beşinci kattaki büroya uğrayabilir, işini görüp tekrar çıkabilir. Erzurum Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından binamızda yapılan kontrol sonucu ilgili mevzuat gereği alınması gereken tüm tedbirlerin alındığı tespit edilmiş ve adliyemize sertifika verilmesine karar verilmiştir. Sayın Valimize Adliyemize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu, Erişilebilirlik Belgesini Cumhuriyet Başsavcısı İnal'a taktim eti. İnal'da Vali Azizoğlu'na Adalet Sarayına verdiği desteklerden dolayı plaket verdi.

Programa, Erzurum Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Özgür Ercan, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.