Ekonomi Haber Girişi : 25 Ekim 2017 17:00

Erzurum 9 ayda 192 marka çıkardı

Erzurum 9 ayda 192 marka çıkardı
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) eylül ayı iller marka başvuru dağılımını paylaştı.
Erzurumajans-Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) eylül ayı iller marka başvuru dağılımını paylaştı. 

Erzurum'dan Eylül ayında 23, bu yılın ocak-eylül ayları arasında ise 192 marka başvurusunun yapıldığı bildirildi. İl marka başvuru sayısı yüksekliği bakımından Türkiye illeri sıralamasında 32, Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında ise 3'üncü sırada yer buldu. 

ERZURUM AYLIK DAĞILIM

Erzurum'da bu yılın 9 aylık diliminde marka başvuru sayısının en yüksek olarak kaydedildiği dönemler mart, ocak, şubat ve eylül ayları oldu. İlden ocak ve şubat ayında 23, mart ayında 34, nisan ve mayıs aylarında 21, haziran ayında 20, temmuz ayında 15, ağustos ayında 12 ve eylül ayında ise 23 marka başvurusu gerçekleştirildi.

DOSİAD ANALİZİ

TÜRK PATENT verileri üzerinden DOSİAD Araştırma Merkezince kaydedilen analizlere göre eylül ayında Erzurum'dan 23, KUDAKA istatistik Bölgesinden 26, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinden 35, Doğu Anadolu Bölgesinden 97; ocak-eylül ayları arasında ise Erzurum'dan 192, KUDAKA istatistik Bölgesinden 246, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinden 344, Doğu Anadolu Bölgesinden bin 33 başvuru yapıldı.

ERZURUM 32'İNCİ SIRADA

Erzurum ocak-eylül ayları kapsamında en yüksek marka başvurusunun yapıldığı 32 il arasına girdi. Marka başvuru sayısının en yüksek olduğu iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya, Konya, Kocaeli, Adana, Denizli, Kayseri, Mersin, Muğla, Sakarya, Hatay, Balıkesir, Eskişehir, Aydın, Samsun, Tekirdağ, Manisa, Trabzon, Diyarbakır, Çanakkale, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Afyon, Malatya, Elazığ, Isparta, Erzurum olarak kaydedildi.

BÖLGE İLLERİ BAŞVURU DAĞILIMI

Erzurum marka başvurusu Doğu Anadolu Bölgesi illeri sıralamasında eylül ayında 2'inci, ocak-eylül ayları kapsamında ise Malatya ve Elazığ'ın ardından 3'üncü sırada yer aldı. 9 aylık kapsamda Malatya'dan 246, Elazığ'dan 221, Erzurum'dan 192, Van'dan 115, Erzincan ve Bingöl'den 47, Ağrı'dan 43, Bitlis'ten 29, Kars'tan 24, Iğdır'dan 20, Hakkari'den 17, Muş'tan 14, Ardahan'dan 11 ve Tunceli'den 7 başvuru yapıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.