Erzurum Haber Girişi : 31 Mart 2019 21:30

Erzurum, 5 yıl daha Sekmen ile devam dedi

Erzurum, 5 yıl daha Sekmen ile devam dedi
Kesin olmayan sonuçlara göre Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 62 oy oranıyla Ak Parti Adayı Mehmet Sekmen, Aziziye'yi Muhanmet Cevdet Orhan, Palandöken'i Muhammet Sunar ve Yakutiye'yi ise Mahmut Uçar kazandı.
Erzurumajans-Erzurum'da 31 Mart Yerel Seçimlerini Büyükşehir ve merkez ilçelerde (Yakutiye, Aziziye ve Palandöken) kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti kazandı. 

Kesin olmayan sonuçlara göre Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 62 oy oranıyla Ak Parti Adayı  Mehmet Sekmen, Aziziye'yi Muhammet Cevdet Orhan, Palandöken'i Muhammet Sunar ve Yakutiye'yi ise Mahmut Uçar kazandı.

İYİ Parti adayı Mahmut Uykusuz'un ancak yüzde 24 oranında oy alabildiği Erzurum'da en büyük sürpriz Çat ilçesinden  geldi, CHP'li Arif Hikmet KIlıç'ın ilk gelen sonuçlara göre Çat'ta seçimi kaybetti. Yine ilk gelen sonuçlara görae Karaçoban ve Karayazı'da HDP adaylarının, Oltu ve Tortum'da ise BBP adaylarının belediye başkanlığını kazandığı görülüyor.

Cumhur İttifakı olarak İspir ve Uzunderede ise MHP adayları seçimi açık ara kazandı. Kesinleşmemiş sonuçlara göre tekrar Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sekmen, “Kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi. 

AK Parti İl Binasında açıklamada bulundu, Başkan Sekmen, “5 yıllık görevimizin ardından halkımız yine bize tekrar teveccühünü gösterdi. Bizde karar kıldılar. Kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz. Bize gönül verenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş25 01 Ocak 1970 02:00

    Bu Erzurum herşeye müstahak yazıklar olsun.