Bölge Haber Girişi : 27 Mart 2010 16:16

Erzurum 30 yıl beklediği hizmete kavuştu!

Erzurum 30 yıl beklediği hizmete kavuştu!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un 30 yıldır beklediği hizmetlerin hepsinin AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un 30 yıldır beklediği hizmetlerin hepsinin AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirildiğini söyledi.

"Erzurum'da kurulması planlanan 2. devlet üniversitesi için Erzurumlular adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz" diyen Bakan Akdağ, ikinci üniversitenin Erzurum'a kurulacak olmasının Hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'a ne kadar önem verdiğinin bir işareti olduğunu belirtti. 2. üniversite için 2 binin üzerinde kadro tahsisi yapıldığını anlatan Bakan Akdağ, Erzurum'un bölgenin cazibe merkezi olduğunu belirterek, 2. üniversiteyle birlikte Erzurum'un eğitim merkezi olma yönünde önemli bir atılım gerçekleştireceğini ifade etti. 2. üniversitenin Erzurum'un doğu tarafına kurulması yönünde sürdürülen tartışmalara destek verdiğini kaydeden Akdağ, "Doğu ve Batı bizim için iki gözün ayrı bebekleri gibidir. Sonuçta hangi araziye kurulursa kurulsun ilimize böyle bir imkanın sağlanması sevindiricidir. Bugün Erzurumlu iş adamlarımıza bu konuda önemli sorumluluklar düşmektedir. Mutlaka 2. üniversite konusunda destek sağlamalıdırlar. İşin hızlandırılması adına iş adamlarımızın finansman desteğine ihtiyaç duyulmaktadır" diye konuştu.

Bakan Akdağ, öte yandan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampusünde kurulması planlanan psikyatri, rehabilitasyon, kalp ve damar hastalıkları, onkoloji, kadın doğum ve göğüs hastaneleri için ihalelerin bu yıl içerisinde tamamlanarak çalışmalara başlanmasının planlandığını belirterek, şu an 600 civarında olan bölge eğitim ve araştırma hastanesi yatak mevcudunun 900'e çıkarılacağını bildirdi. Erzurum'da yaz sezonuyla birlikte köy yollarının asfaltlanması çalışmaların ağrılık verileceğini ifade eden  Bakan Akdağ, yüzde 8 olan asfalt oranının yüzde 14 seviyelerine çıkarıldığını bu yılsonuna kadar bu oranın yüzde 230 seviyesine yükseltilmesinin planlandığını söyledi. Akdağ, son olarak Erzurum Müftülük binasıyla ilgili olarak DPT'nin kaynak ayırdığını ancak inşaatın bir an önce tamamlanabilmesi için Erzurumlulardan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.