Ekonomi Haber Girişi : 04 Mayıs 2016 14:42

Erzurum, yenilenebilir enerji bölgesi olmaya talip

Erzurum, yenilenebilir enerji bölgesi olmaya talip
Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zafer Ergüney, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yenilenebilir enerji bölgesi olmaya talip olduklarını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Zafer Ergüney, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yenilenebilir enerji bölgesi olmaya talip olduklarını söyledi. 

Ergüney, "Bu bölgelerde bürokrasi azalacak. Ayrıca bu noktalar OSB'ler gibi alt yapısı devlet tarafından yaptırılıp, iş adamlarına tahsis edilecek. Biz bu sistemi kentin güneş alma oranı ve soğuk oluşu dolayısıyla başarılı bir şekilde uygulayabiliyoruz. Bu bölgelerden birisi mutlaka Erzurum olmalı" dedi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın, geçtiğimiz günlerde hem enerji fiyatlarını düşürüp tüketiciye kazandıracak, hem de yerli üretimi teşvik edecek açıklamalarda bulunmasından büyük heyecan duyduklarını ifade eden OSB Başkanı Zafer Ergüney, Erzurum'un yenilenebilir enerji  bölgesi için çok uygun olduğunu söyledi. Erzurum'un güneşli gün sayısının çok fazla olduğuna işaret eden Zafer Ergüney, OSB tarafından tespit edilen ve alt yapısı devlet tarafından yaptırılan güneş enerji santrallerinin iş adamlarına dağıtılması gerektiğini belirtti. 

DAĞ BAŞINA 4 BİN GÜNEŞ PANELİ

Aynı zamanda ERKAL Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı olan Zafer Ergüney, 1 milyon euroluk yatırımla Erzurum'a ilk güneş enerji santrali kurdu. Dağ başına 4 bin panel yerleştiren ve elde ettiği enerjiyi TEDAŞ'a satmaya başlayan Zafer Ergüney, 4 bin panellik ikinci üniteyi de kurmaya başladıklarını hatırlattı. İş adamlarını Erzurum'a güneş enerji sistemi kurmaya davet eden Ergüney şunları söyledi:

"Sayın Bakan, yenilenebilir enerji ile ilgili bölgeler oluşturulacağını açıkladı. Bu bölgelerde bürokrasi azalacak. Ayrıca bu noktalar OSB'ler gibi altyapısı tarafından devlet tarafından yaptırılıp, iş adamlarına tahsis edilecek. 3 bin megavat civarında bir projelerinin olduğu bizzat Enerji Bakanımız tarafından açıklandı. Bu bölgelerden birisinin mutlaka Erzurum olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Erzurum'da arazi çok ucuz. Güneş enerji sistemi için hem maliyeti çok düşük hem de uygun alanlar var. 3 bin megavatlık projenin en az 500 megavatının Erzurum'a getirilmesi bölgedeki iş adamları için çok önemli fırsat olur. Kentteki sanayicilerin, işadamlarının oluşturabileceği bir şirket olarak işletmesine de talip oluruz. Biz bunu başarabilecek güçteyiz. Yapılacak yatırımların kent ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacağı görülecektir. Bu konuda yatırıma müthiş ihtiyacı olan Erzurum gibi illerin seçilmesi gerektiğini düşünüyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.