Bölge Haber Girişi : 18 Nisan 2010 01:31

Erzrum CHP'den değişime tepki!..

Erzrum CHP'den değişime tepki!..
CHP İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş, 'Cemal Gürsel' ve 'Paşalar' olarak bilinen caddelerin isimlerinin değiştirilmesini eleştirdi.
Erzurum Ajans-CHP İl Başkanı Avukat Tuncer Aktaş, 'Cemal Gürsel' ve 'Paşalar' olarak bilinen caddelerin isimlerinin değiştirilmesini eleştirdi.
Tuncer Aktaş, "Cemal Gürsel bu kentin yetiştirdiği müstesna bir insandır.
Cumhurbaşkanlığına kadar yükselmiş, Türkiye'nin tanıdığı önemli isim ve simalardan birisidir. Erzurumlu olarak böyle bir insanı yetiştirdiğimiz için onur duyuyoruz. Ömer Nasuhi Bilmen de bir zamanlar Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış bir başka müstesna insandır. İkisiyle de gurur duyuyoruz. Bir Erzurumlunun ismini bir caddeden kaldırıp diğerinin ismini koymak yakışık almayan bir uygulamadır. Cemal Gürsel ismiyle birleşmiş olan cadde 1960 ihtilalinden sonra konulmuş bu güne kadar 50 yıldır bu isimle anılmıştır. Ömer Nasihi Bilmen ismi yeni açılan bir caddeye verilmeliydi. Aynı şekilde Paşalar caddesinin isminin Yenişehir olarak değiştirilmesi çok anlamsız.
Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte Paşalar Caddesi hep vardır. Yeni ismin buraya yakıştığını da hiç sanmıyorum. Paşalar caddesi dendi mi Erzurum'da her kesin bildiği bir caddedir. Oraya Paşalar caddesi denilmesinin nedeni vali ve komutanların konutlarının bulunmasındandır. Cemal Gürsel ismi Türkiye Cumhuriyeti ile parelel yürüyen isimdir. Bu isimlerin değiştirilmesi bir anlamda bizi bazı şüphelere götürüyor. Acaba Erzurum'da cumhuriyete karşı bir davranış içine mi giyoruz? Bu soru işaretini de bu ismi değiştirenlerin mutlaka cevaplaması lazım" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.