Bölge Haber Girişi : 29 Eylül 2017 18:00

Erzincan'da 100 kursiyer sertifika aldı

Erzincan'da 100 kursiyer sertifika aldı
Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen "Hayvancılık Sektörünü Kayıt Altına Alıyoruz" isimli projenin kapanış etkinliği yapıldı.
Erzurumajans-Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programına Ait Kayıtlı İstihdam Teşviki il hibe programı kapsamında, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yürütülen "Hayvancılık Sektörünü Kayıt Altına Alıyoruz" isimli projenin kapanış etkinliği yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Çetin'in sunumları ile devam etti.

Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Çetin yaptığı açıklamasında; "Avrupa Birliği kapsamında birkaç proje yaptım. Bu projelerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ülkemizde dış kaynakları kullanmak büyük önem arz etmektedir. Malumunuz insan kaynaklarımız oldukça sınırlı. Merkezi yönetimden kaynak talep ederek sonuç almamız çok zor. Hem nüfus hem ihtiyaçlarımız çok fazla, çok büyük meblağlara ihtiyacımız var bundan dolayı da klasik alışkanlıklarımızın dışına çıkıp hibe projeli değişime uğrayan bir yerleşmeyi sağlayıp, harekete geçirmek ve Avrupa Birliği kaynaklarını proje merkezli faaliyetleri kullanmak çok büyük önem arz etmektedir" diyerek sunumunu sürdürdü.

Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan Hayırlı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz hayvancılık konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.

İcra edilen programın sonunda eğitimlere katılan 100 bayan çiftçiye sertifika ve hediye takdim edildi.

"Hayvancılık Sektörünü Kayıt Altına Alıyoruz" isimli projenin kapanış programına, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, SGK Erzincan İl Müdürü Nail Van, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay, Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Armağan Hayırlı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz, Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Çetin ve kursiyerler katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.