Kültür-Sanat Haber Girişi : 28 Ağustos 2017 19:15

Erzincan, Erzurum ve Bayburt'tan YÖREX'E destek

Erzincan, Erzurum ve Bayburt'tan YÖREX'E destek
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle bu yıl 8'incisi 13-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e kalkınma ajansları büyük ilgi gösteriyor.
Erzurumajans-Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle bu yıl 8'incisi 13-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e kalkınma ajansları büyük ilgi gösteriyor.

Kalkınma ajansları bölgelerine has yöresel ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla küçük üreticinin de YÖREX'e katılımını sağlıyor. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, "Sizin Oraların Nesi Meşhur?" sloganı ile 13-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek YÖREX'e Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde faaliyet gösteren KUDAKA olarak katılacaklarını bildirdi. Demirdöğen, 250 metrekarelik alanda Erzurum, Erzincan ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odaları ile koordinasyon içerisinde YÖREX'te yöresel ürünlerini tanıtacaklarını kaydetti.

Köme, pestil ikram edilecek

Bölgede bir sinerji oluşturarak birlikte iş yapabilme kültürünün geliştirilmesine katkı sağlamayı da amaçladıklarını anlatan Demirdöğen, "Bölgenin tarihi, turistik ve yöresel değerlerini tanıtmak amacıyla Erzurum-Erzincan-Bayburt'a ait gezi rehberleri, tanıtım dokümanları ve görseller ziyaretçiler ile paylaşılacak. Yöresel el sanatları ürünleri, Bayburt ehram ürünleri, Bayburt balı, Bayburt ketesi, süt ve süt ürünleri, köme, pestil, Oltutaşı ürünler, el işlemeli bakır ürünleri, çanta, kemer, cüzdan gibi işlenmiş deri ürünler, sucuk, bal, yöresel çivil ve göğermiş peynir, Cimin üzümü, Erzincan tulum peyniri, kuru fasulye ve diğer gıda ürünleri sergilenecek. Fuara gelen misafirlere çeşitli ikramlar yapılarak bölgenin marka değeri taşıyan yöresel ürünleri tanıtılacak" diye konuştu.

Demirdöğen, YÖREX'in verimli geçmesini dilerken, bölgedeki coğrafi işaretli ürün sayısının artırılmasına vesile olmasını beklediklerini söyledi.

"Memleket hasreti çekenler YÖREX'e"

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yöresel ürün zengini olduğunu belirterek, bölgenin ürünlerini KUDAKA çatısı altında YÖREX'te görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti. Kalkınma ajanslarının kırsal kalkınma, yerinde istihdam konusundaki hassasiyetine dikkat çeken Çandır, iki konunun YÖREX'in hedefleri arasında olduğunu belirtti. Çandır, memleket hasreti çekenleri 13-17 Eylül'de düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'na davet etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Önce başlıkta il sıralamasını göz ardı etmeden yazmalısınız. Erzurum Diğer saymış olduğunuz şehirlerden kaç katı büyük onun bir farkına varın