Spor Haber Girişi : 10 Aralık 2016 17:18

ERVAK, Aşık Reyhani'yi ölümünün 10. yılında unutmadı

ERVAK, Aşık Reyhani'yi ölümünün 10. yılında unutmadı
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Aşık Reyhani'nin Türk Halk Ozanlığı geleneğinin en sağlam halkalarından biri olduğunu belirtti.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Aşık Reyhani'nin Türk Halk Ozanlığı geleneğinin en sağlam halkalarından biri olduğunu belirtti. 

Aşık Reyhani'yi ölümünün 10. yılında yad ettiklerini belirten Güzel, Reyhani'nin, dünya üzerinden kırık sazı ile geçerken insanların dertleri ile dertlendiğini, dertsiz bir diyarı aradığını, fukaraların, kimsesizlerin, hakkı yenilenlerin, feryadı olduğunu belirtti.

Aşık Reyhani'nin yeteri kadar anlaşılamadığını ve geniş kitlelere tanıtılmadığını vurgulayan Güzel, "Uzun yıllardan beri dile getirmiş olmalarına rağmen Alvar Köyünde Aşık Reyhani Müzesinin yapılmamış ve üniversite bünyesinde Aşık Reyhani Araştırma Merkezi'nin kurulmaması büyük bir eksiklik olarak görüyoruz." dedi. Erdal Güzel, Aşık Reyhani'nin tüm şiirlerinin toplanıp kitap haline getirilmesinin de manevi bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.