Erzurum Haber Girişi : 27 Ekim 2018 20:00

ERKON yönetimi basın mensupları ile bir araya geldi

ERKON yönetimi basın mensupları ile bir araya geldi
İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin başkanlığında kurulan Erzurum Konfederasyonu’nun tanıtımı Erzurum’da yapıldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin başkanlığında kurulan Erzurum Konfederasyonu’nun tanıtımı Erzurum’da yapıldı. Toplantıya cep telefonundan görüntülü olarak bağlanan Alatepe, ‘siyaset kokuyor’ dedikodularına, “Siyaset kokutmak isteyen kim varsa Allah bildiği gibi yapsın” dedi.

İstanbul’daki Erzurum derneklerini aynı çatı altında toplamak amacıyla geçtiğimiz günlerde kuruluşu gerçekleştirilen Erzurum Konfederasyonu’nun basın tanıtımı yapıldı. Müceldili Konağı’nda gazetecilerle bir araya gelen Erzurum Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Macit ve bazı kurucu üyeleri konfederasyonun kuruluş aşamasını ve bundan sonraki süreçte neler yapacaklarını anlattı.



BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Hedeflerinin Erzurum ruhunu yaşatmak olduğunu belirten Konfederasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Macit, “Konfederasyon fikrini destekleyen kuruluşlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İstanbul’da birçok il, çalışmalarını konfederasyon düzeyinde yaparken, Erzurum’un da en üst düzeyde temsil edilmesi noktasında, konfederasyon kurarak gerekli adımları attık. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, Erzurum’a hizmet için kurulmuş tüm Sivil toplum kuruluşlarıyla kucaklaşarak, her geçen gün hizmet halkalarını genişleterek, beklenen ve özlenen birlik ve beraberliği sağlayacağız. Erkon, bu anlamda Türkiye’de ki tüm Erzurum dernek ve federasyonlarıyla bir çatı altında hizmet verecek ve bu alanda kurumsal bir anlayışa öncülük edecektir ”dedi.



FACETIME’DAN CANLI BAĞLANDI

Bu arada iş yoğunluğu nedeniyle toplantıya katılamayan İstanbul Esenyert Belediye Başkanı ve aynı zamanda ERKON Kurucu Başkanı Ali Murat Alatepe ile facetime ile bağlantı kuruldu. Konfederasyonun kuruluş aşamasında desteğini esirgemeyenlere teşekkür eden Alatepe,  “Çıkış noktası Erzurum olan bir ruhun, tekrar vücut bulmasına vesile olan arkadaşlar şu an orada. ERKON dediğimiz yapı, bir üst yapı, hiç kimsenin üstü olmayan,  bir çatı olarak herkesi kucaklayan bir yapı olması düşüncemiz var. İmamenin hiç önemi yok. Kimin imam olduğundan değil, kimlerin bir araya geldiğidir. Bu bir çatı. Dışarıda kalanın başına buz düşer. Dolayısıyla bu çatının dışında kimseyi bırakmamak için bir araya geldik. Ciddi de bir karşılık bulduk. İnşallah Erzurum’da da bu yapıyı oluşturabilirsek, Türkiye’de Erzurum’un muhatabı kim derlerse, ERKON diyeceğiz” diye konuştu. 

SİYASET KOKUTMAK İSTEYEN KİM VARSA…

Bu arada konfederasyonun kurulmasıyla birlikte ‘siyaset kokuyor’ dedikodularına da cevap veren Alatepe, “Bunda hiçbir siyasi düşünce yok. Sisayet kokutmak isteyen kim varsa Allah bildiği gibi yapsın” diye cevap verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.