Bölge Haber Girişi : 13 Eylül 2010 04:02

Erdoğan'dan Fetullah Gülen'e teşekkür!..

Erdoğan'dan Fetullah Gülen'e teşekkür!..
Başbakan Erdoğan, referandum sonuçlarının ardından yaptığı konuşmada, ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'e de mesaj gönder. Erdoğan isism vermeden 'okyanus ötesi'ne de teşekkür etti...
Erzurum Ajans-Referandum sonucunun belli olmasından sonra bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan “Darbe anayasası ile kirlenen 12 Eylül tarihi veya başlayan süreç bu halk oylamasıyla demokrasi için bir milat olarak tarihe bir parlak sayfa açmış, bu olumsuzluktan kurtulmuştur” dedi.

Başbakan Erdoğan dün referandum sonucunun belli olmasından sonra Sütlüce’deki Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gitti. Erdoğan’ın evinden çıktığın haberinin alınması üzerine İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve parti yöneticileri binanın girişinde sıra olup bekledi. Binanın ana giriş kapısına 10 metre mesafede polis bariyerlerinin arkasında bekleyen 100 kadar partili başlarında ’evet’ şapkaları ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Kıskananlar çatlasın, Recep Tayyip Erdoğan”, “Vur vur inlesin, Kılıçdaroğlu dinlesin” diye tempo tuttular. Bu arada referandum süresinde kullanılan kampanya şarkısı parti binasından dışarıya verildi. Erdoğan saat 20.20’de 34 FN 1286 sivil plakalı Mercedes otomobil ile parti binasına geldi. Coşku ile karşılayan vatandaşları selamlayan Erdoğan, kendisini bekleyen Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve kendisini karşılayan partililerle tokalaşarak binadan içeri girdi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

YÜZDE 58’LE KABUL EDİLDİ


Geçici sonuçlara göre Anayasa’nın 26 maddesinde yapılan düzenlemesinin yüzde 58’lik bir evet oyuyla kabul edildi. Türkiye çapında katılım yüzde 77-78 aralığında. Bu oran bundan önceki referandumda yüzde 67’ydi. Halkımız takdir yetkisini kullanarak anayasa değişikliği paketini onaylamıştır.

ADALETİN MEŞALESİNİ YAKTIK

Ne mutlu bize ki, demokrasinin, hukukun, adaletin çıtasını elbirliğiyle yükseltmiş bulunuyoruz. Cumhuriyetimizi tam demokrasiyle taçlandırmak için sandıkların başına gitmiş bulunuyoruz. Özgür irademizle özgürlüğün, adaletin meşalesini birlikte tutuşturduk. Başımız dik, alnımız dik olarak diyoruz ki, halk oylamasında milletimizin iradesi tecelli etmiştir. Kampanya sürecinde de şunu defaetle ifade ettim; milletimizin iradesi hangi yönde olursa olsun saygındır, makbuldür, kıymetlidir. Evet diyenlerin iradesi de, hayır diyenlerin iradesi de, sandığa gitmeyenlerin tercihi de saygı değerdir. Hiç kimsenin bu iradeyi küçümseme, yok sayma, görmezden gelme hakkı yoktur, olamaz. Demokrasi, halkın iradesini kabullenmekle, bu iradeyi yönetime yansıtmakla, her türlü farklılığı siyasi sürece katmakla anlam kazanır. Halk oylamasında iradesini ortaya koyan vatandaşlarımız öncelikle Türk demokrasisine olan güvenlerini ortaya koymuşlar, demokrasiye güç vermişlerdir.

HAYIR DİYEN DE KAZANDI


Değişimin demokrasi içinde gerçekleşebileceği bir kez daha görülmüştür. Demokrasiye olan inanç, demokrasiye olan güven bir kez daha ortaya çıkmıştır. Her türlü sorunun çözüm yerinin demokratik siyaset olduğu, demokrasi içinde her meseleyi çözüm yoluna koyabileceğimiz bir kez daha anlaşılmıştır. ‘Evet’ diyenler de, ‘Hayır’ diyenler de kazandı.

VESAYET REJİMİ BİTECEK

İsteseler de istemeseler de vesayetçi anlayış kaybetmiştir. Bu akşam kaybeden darbeci anlayış olmuştur. Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetmiştir. 12 Eylül günü Türk demokrasi tarihine bir dönüm noktası olarak geçecektir. Hep bununla anılacaksınız. Hep bununla anılacağız. Darbe anayasası ile kirlenen 12 Eylül tarihi veya başlayan süreç bu halk oylamasıyla demokrasi için bir milat olarak tarihe bir parlak sayfa açmış, bu olumsuzluktan kurtulmuştur. Türkiye’de artık vesayet rejimi tarihe karışacaktır. Türkiye’de artık darbe heveslilerinin hevesleri kursağında kalacaktır. Türkiye’de artık milli iradenin gücü her türlü kirli oyunu bozacaktır. Türkiye’de artık değişime, demokratikleşmeye, büyümeye engel olanlar hiçbir şeyin yanlarına kar kalmayacağını daha iyi anlayacaktır. Türkiye’de artık çetelerden, terör örgütlerinden, karanlık odaklardan medet umanlar hayal kırıklığı yaşayacaklardır.

BU BİR AK PARTİ PROJESİ DEĞİL


Bugün çıkan evet kararı milletimizin demokrasi özleminin bir neticesidir. AK Parti olarak bu sonucu millimizin değişimi de demoktartikleşmeye de verdiği çok önemli bir destek olarak görüyoruz. Bu anayasa değişikliği bir AK Parti projesi değildir. Çıkan sonuç her hangi bir partiye verilmiş bir destek ve güvenoyu değildir. Muhaletefe partisinden birisi bu bir güven oyudur diyordu bundan sonra ne olarak izah edecek merak ediyorum. Ülke, aydınlıktan karanlığa girmiştir diye bir açıklama yapıyor. Tam aksine ülke karanlıktan aydınlığa çıkıyor. Ama siyaseti öğrenmeleri gerekiyor. Bu vesileyle öğrenecekler. Partiler oylanmamıştır, rahat olsunlar, partiler arasında bir hesaplaşma olmamıştır rahat olsunlar.

‘EVET’ TEŞEKKÜRÜ

Erdoğan, AKP İstanbul İl Merkezi’ndeki 48 dakika süren konuşmada “Öncelikle milletimizin Ramazan Bayramını bir kez daha kutluyor, aziz milletimize en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Türkiye, Ramazan Bayramı’nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır. Bu sonucun ülkemize, milletimize ve bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Öncelikle halk oylamasının ülke genelinde huzur ve esenlik içinde gerçekleşmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.



KURALLARIN EGEMN OLDUĞU TÜRKİYE

“BİZ sadece milletimiz sevindiği sürece sevineceğiz. Halkın ne istediğini, doğru okumak herkesi sorumluluğudur. 12 Eylül 2010 halk oylamasından herkes kendisine göre dersler çıkaracaktır. Biz de sonuçları yarın akşam, gündüz aramızda analiz edeceğiz. Ara rejimlerde örülmüş duvarlar bundan böyle bir daha milletimizin üstüne düşmeyecek inşallah. Tek bir şey istiyoruz ki Türkiye’nin bütün yolları adalete çıksın, hukuka çıksın demokrasiye çıksın. Kralların değil kuralların egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Kimse kimseye üstünlük iddiasında bulunmasın. Devlet her türlü meşruiyetini milletten alsın. Hele hele siyasetçi oturduğu koltuktan güç almasın, oturduğu koltuğa güç kazandırsın. Millete kaybettirecek eylem ve söylemlerden herkes kaçınsın. Bakınız referandum sürecince büyük ölçüde Türkiye yakın geçmişiyle yüzleşmek durumunda kaldı.”

BURHAN BEY ÇALIŞMAYA BAŞLA!..

“12 EYLÜL nasıl tarihi bir milat olduysa 13 Eylül de yeni anayasa çalışmaları için bir milat olacak. Yarından itibaren Burhan (Kuzu) Bey çalışmalara başla. İlgili kurullarımızda değerlendirerek, yeni anayasa için nasıl bir yol haritası takip edeceğimiz belirleyeceğiz. Geçen yıllarda bir komisyon kurarak yeni anayasa için bir çalışma başlatmıştık. Önümüzdeki günlerde de toplumun tüm kesimlerinin kanaat ve düşüncelerini alarak en geniş şekilde biz anayasa yapacağız iddiasında değiliz, olmayacağız. Fakat çalışmamızı biz hazırlayıp yaparız. 2011 seçimlerinden hemen sonra Meclis Başkanımız kim olacaksa onunla paylaşırız. Deriz ki biz yeni bir anayasının uzlaşısına hazırız.”

OKYANUS ÖTESİNDEN DESTEK

“DÜNYANIN dört bir yanından Okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum. Ne yapayım buradan Okyanus ötesine mesajlar olduğuna göre bizim de bu mesaja bir karşılığımız olması lazım. Bu halk oylamasıyla milletimizin çok önemli imkanlara kavuşmuş olduğunu, tarihi nitelikte değişikliklere onay verdi. Bu bizim sorumluğulumuz mesuliyetimi artırmıştır. Kadınlarımız, yaşlılarımız, çocuklarımaz, şehit ve gazilerimizin emanetine müjdeler olsun diyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.