Bölge Haber Girişi : 08 Ocak 2011 17:08

Erdoğan'a sahip çıktı!..

Erdoğan'a sahip çıktı!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun Erzurum'daki açıklamalarına gerekli cevabı verdiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun Erzurum’daki açıklamalarına gerekli cevabı verdiğini söyledi. Son tahliyelerle Yargıtay ile Hükümet arasında yaşanan gerginliği değerlendiren Bahçeli, Hükümetin tartışmayı devam ettirmek yerine yargının eksiklerini gidermenin yollarını araması gerektiğini aktardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (İSTESOB) ziyaretinin ardından basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. Gazetecilerin Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun Universiade için geldiği Erzurum’da yaptığı konuşmayı ve Başbakan Erdoğan’ın cevabını hatırlatması üzerine Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın gerekli karşılığı verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın verdiği cevapları doğru bulduğunu ancak bir gerçeğin altını çizmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Şahsi dostluklarla milli menfaatler karşı karşıya geldiğinde her zaman milli menfaatler öne çıkmaktadır. O bakımdan zamanla İstanbul’da bir araya gelerek sıcak görüntüler vermenin, milli menfaatlerin çatıştığı alanda yerinin olmadığını Sayın Başbakan’ın da görmesinde yarar olduğu kanaatindeyim." dedi .

Basın mensuplarının Yunanistan Başbakanı Papandreu’nun konuşmasında KKTC’de Türk askerinin işgalci konumda olduğunu söylemesini hatırlatması üzerine Bahçeli, açıklamanın tamamen yanlış, sakat ve maksatlı bir ifade olduğunu aktardı. Bahçeli, "Bu konu Kıbrıs konusu üzerinde Yunan tezinin bir ifadesidir. Onun için Sayın Başbakan gerekli cesaretle cevabını vermiştir. " şeklinde konuştu.

Hükümet ve Yargıtay arasında yaşanan son gerginliğin hatırlatılması üzerine Bahçeli, Türkiye’de ortaya çıkan Yargı-Yürütme alanındaki çatışmanın bu olayla derinleştiğinin görüldüğünü aktaran Bahçeli, "Çatışmayı aşırı derecede bulundurarak derinleşmeyi hızlandıracak yerde yargı reformu üzerinde düşünceleri almanın gayretlerini ortaya koysalar ülkemiz için çok daha hayırlı olur düşüncesindeyim." Dedi.

Yargının adaletin yerine getirilmesinde sahip olduğu imkan, hız ve şartların birikmiş dosyaların karşılığını veremediğinin anlaşıldığını aktaran Bahçeli, Hükümetin tartışmak yerine bu konuyu nasıl çözeceğini ortaya koyması gerektiğini belirtti. Bahçeli, Yargıtay Başkanı ile Başbakan’ın bir araya gelerek Yargıtay’ın ihtiyaç duyduğu taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gazetecilerin "Hizbullah üyelerinin tahliyesi" ile ilgili sorusuyla ilgili Bahçeli, yaşananların başından beri devam eden bir yanlışlığın tezahürü olduğunu aktardı. Bahçeli, tahliyelerin MHP olarak referandum sürecinde ortaya koydukları gizli gündemler sürecinin bir parçası olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Basın mensuplarının Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili sorusu üzerine Bahçeli, diziyi izlemediğini belirtti. Tepkileri basından yavaş yavaş öğrendiklerini aktaran Bahçeli, ilk serisinde bir tepkinin doğru olduğunu anlamanın zor olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın "Atatürk’ü Koruma Kanunu gibi tarihteki diğer büyük şahsiyetlerin de korunması için genişletilmesi yönündeki önerisini" sorulması üzerine Bahçeli, "Sayın Arınç, her konuda bir erken söz söylemeyi adet haline getirdi. RTÜK’ün sorumlusu Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olduğunu unutuyor galiba."ifadesini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.