Siyaset Haber Girişi : 03 Kasım 2018 11:00

Erdoğan talimatı verdi! Yasak geliyor

Erdoğan talimatı verdi! Yasak geliyor
Erdoğan, son iki MYK toplantısında da bu konudaki hassasiyetini dile getirerek “Yerel seçimlerden önce mutlaka bu yasayı çıkarın” dedi.
Erzurumajans-Erdoğan, son iki MYK toplantısında da bu konudaki hassasiyetini dile getirerek “Yerel seçimlerden önce mutlaka bu yasayı çıkarın” dedi.Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının bu konuda çalışma yürüttüğü bilgisinin verildiği MYK’da, kısa süre içinde düzenlemenin Meclis gündemine getirilmesi kararlaştırıldı. MYK’da her belediyenin hayvan barınağı kurması ve sokak hayvanlarının bu barınaklarda toplanmasının maliyetinin yüksek olacağı, belediyelerin bu maliyeti üstlenmesinde sıkıntı olabileceği bilgisi verildi. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanının, belediyelerin hayvan barınakları kurması konusundaki isteksizliğine karşı gerekirse bir destek mekanizmasının gündeme getirilmesini önerdiği belirtildi. Yurtdışında sahipsiz hayvanlarla ilgili barınak sisteminin nasıl çalıştığına yönelik örneklerin anlatıldığı MYK’da, bu barınaklardaki hayvanları sahiplenen olmazsa, bir sürü sonra uyutulduğu bilgisi verildi. Aynı yöntemin Türkiye’de uygulanmasının mümkün olmadığını, bu yöntemin hayvanseverlerin tepkisini çekeceği görüşü de dile getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının bu konuda çalışma yürüttüğü bilgisinin verildiği MYK’da, kısa süre içinde düzenlemenin Meclis gündemine getirilmesi kararlaştırıldı.

MYK’da her belediyenin hayvan barınağı kurması ve sokak hayvanlarının bu barınaklarda toplanmasının maliyetinin yüksek olacağı, belediyelerin bu maliyeti üstlenmesinde sıkıntı olabileceği bilgisi verildi.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanının, belediyelerin hayvan barınakları kurması konusundaki isteksizliğine karşı gerekirse bir destek mekanizmasının gündeme getirilmesini önerdiği belirtildi.

Yurtdışında sahipsiz hayvanlarla ilgili barınak sisteminin nasıl çalıştığına yönelik örneklerin anlatıldığı MYK’da, bu barınaklardaki hayvanları sahiplenen olmazsa, bir sürü sonra uyutulduğu bilgisi verildi.

Aynı yöntemin Türkiye’de uygulanmasının mümkün olmadığını, bu yöntemin hayvanseverlerin tepkisini çekeceği görüşü de dile getirildi.

Hayvanlara eziyet edenlere hapis cezasının öngörüldüğü taslakta, faytonlarda kullanılan atlarla ilgili düzenleme yapılması da kararlaştırıldı. Atların faytonlarla kullanılmasına yönelik bir yasağın gelebileceği belirtilirken, hayvanlara işkence ve tecavüz edenlerle ilgili taslakta yer alan hapis cezalarının artabileceği ifade edildi.

Türkiye Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.