Bölge Haber Girişi : 07 Ocak 2011 18:02

Erdoğan: Sporun Kalbi Erzurum'da Atacak!..

Erdoğan: Sporun Kalbi Erzurum'da Atacak!..
Kış Oyunları Tesislerinin Toplu Açılış Töreninde Konuşan Erdoğan, Kentin Tarihi Günlerinden Birini Yaşadığını Söyledi.
Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın (UNİVERSİAD) 20 gün sonra başlayacağını hatırlatarak, "UNIVERSIAD amblemindeki beş yıldız Erzurum'da parlayacak. Beş kıta Erzurum'da buluşacak. 10 gün boyunca dünyanın gözü kulağı Erzurum'da olacak. Sporun kalbi Erzurum'da atacak. Erzurum artık sadece ata sporumuz ciritle değil, 25. Dünya Üniversite Kış Oyunları ile de spor tarihindeki yerini alacak." dedi.
 
Kış Oyunları tesislerinin toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, kentin tarihi günlerinden birini yaşadığını belirtti. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreunun da buradaki heyecan ve coşkuya ortak olduğunu dile getiren Erdoğan, olimpiyat Oyunlarının ilk kez eski Yunanistan'da yapıldığını hatırlattı ve Papandreu'nun ziyaretinin bu bakımdan önem taşıdığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, Erzurum kışında Papandreu ile ilişkileri bir kez daha güçlendirdiklerini söyledi.
 
"DADAŞLIĞI TÜM DÜNYA TANIYACAK"
 
"Dadaş demek yiğit demektir, mert demektir, dadaş cesur, özü sözü doğru demektir. Dadaş demek zalimin hasmı mazlumun dostu demektir. Merhamet demektir kardeşlik demektir." ifadelerini kullanan Erdoğan, Erzurumluların, dadaşı ve dadaşlığı tüm dünyaya tanıtma imkanı bulacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, "50 ülkeden 3 bin 500 sporcu ve on binlerce seyirciyi en iyi şekilde ağırlayacağınızı biliyorum. Erzurum soğuğunda Erzurum'un sıcak misafirperverliğini herkese
göstereceğinizi biliyorum." diye seslendi.
 
"GELENLER KADAYIF DOLMASINI TATMADAN DÖNMESİN"
 
Şehre gelecek misafirlere Erzurum'un tarihi eserlerinin gösterilmesini isteyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Gelenler ayran aşını içmeden, tandır ketesini, Oltu dönerini, kadayıf dolmasını tatmadan dönmesinler. Atabarını, ciridi görmeden gitmesinler. Erzurum sadece başarılı bir organizasyonla değil kültürü, tarihi ve sıcaklığıyla herkeste iz bıraksın."
Erzurum'da 10 ayrı eserin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, bu tesislerin 10 gün kullanıldıktan sonra çürümeye bırakılacak tesisler olmadığını söyledi. Erdoğan, "Bu tesisler Erzurum'un çehresini ve geleceğini değiştirecek. Erzurum'da kış sporlarını uluslararası boyutlara taşıyacak tesisler." dedi. Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı tesisler hakkında bilgi verdi.
 
Başbakan Erdoğan, Yunan mevkidaşına günün anısına kayak takımı hediye etti. Daha sonra tesislerin kurdeleleri bakanlar tarafından canlı yayında kesilerek açılışlar gerçekleştirildi.
 
 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.