Erdoğan AKP seçmeninden daha makul

Her ne kadar AKP ile Erdoğan'ın bir bağı resmen yok görülse de iş sadece resmen ifadesiyle sınırlı olduğunu bilmeyen, kabul etmeyen tek Allah kulu yoktur. Üstelik kendisi de itiraf ediyor,açıklamakta bir beis görmüyor. Bu nedenledir ki herkes gibi AKP'den bahsederken RTE den bahsetmemek eksik ve noksan olacaktır.

Zaten parti içerisinde de Davutoğlu'nun varlığı formaliteden ileri gitmediği her vesileyle iyice belirginleşiyor.

İşin garip tarafı yazının başlığında; Tarafsız olacağına,Anayasa'ya bağlı olacağına namusu üzerine yemin etmiş Cumhurbaşkanı ve siyasi bir parti arasındaki ilişki hiç kimse tarafından yadırganmamış olmasıdır.

Benim yine de böyle bir izahat girişi yapmak durumunda kalışımın sebebi: aldığımız, gördüğümüz, bildiğimiz demokrasi çerçevesinde Cumhurbaşkanı ile bir siyasi partinin bağının fiilen devam ettiremeyeceğine olan inancımızdan ötürüdür.

Geçenlerde bir gurup dostla sohbet ederken söz dönüp, dolaşıp tabiatıyla siyasete, seçimlere geldi. Görmüş, geçirmiş devlette müdürlük yapmış hacı abi ilginç bir tesbitini söyledi. Ülkede bu kadar anormallik oluşunun tek nedeni siyasetçinin seçim kaygısıyla ölçüsüz, özensiz davranışından kaynaklanıyor, diyenlere şu dikkat çekici cevabı verdi.
Siyasetçi seçim kazanmak kaygısı ile davranışlarındaki aşırılıkları bir nebze de olsa anlamak mümkün. Ya seçmendeki bu aşırı, fahiş, davranışı nasıl izah edeceğiz?
ERDOĞAN, SEÇMENİNDEN(AKP) DAHA MAKÜL diyerek oradakilerin nasıl yani, soran bakışlarına şu örnekleri sıraladı.

17-25 yolsuzluk olayları esnasında Erdoğan böyle bir iş olmamıştır, demedi; konuşma kasetlerini inkâr etmedi, o sadece bir Başbakan'ı niye dinlersiniz, diye tepki gösterdi. Ama seçmeni, taraftarları, havuz gazetesi yazarlarından, TVleri, partili yetkili, yetkisiz, herkes, konuşmalar montaj dedi; paraları polis oraya koydu, para sayma makinelerini paralel polisler getirdi, ayakkabı kutularındaki paralar hayır işleri için orada tutuluyor, dediler, akla hayale sığmayan tevil yoluna gittiler.

Erdoğan, bende Tanrı'nın bütün vasıfları va,r demedi.
Taraftarı bu şirk ve küfür herzesini alenen diyebildi.
Erdoğan'dan bana dokunmak ibadettir, dediğini duyan olmadı!
Ama yalakalıkta sınır tanımayan dalkavuklar utanmadan, sıkılmadan dediler.
Benim konuştuğumu gösteren TV'yi nasıl yere koyarsınız, diye kimseye fırça aymadı. Ama hemşehrisi, partili başkan bunu bir kutsalı korur gibi yaptı.
O hiç kimseye sen beninim g..t kılısın, demedi. Ama öyle olduğunu itiraf eden seçmeni vardı.

Ben çaldım, hırsızlık yaptım, demedi; ama çaldıysa çaldı, size ne deyen taraftarlarını gördük.

Yolsuzlukla mücadele edeceğim, yolsuzluk hırsızlık ülkenin en önemli sorunlarındandır, diyerek siyasete girdi, Din adamı ünvanı taşıyan ünlü taraftar hocası, yolsuzluk hırsızlık değildir, diyerek ayyuka çıkmış yolsuzluk iddialarını bertaraf edip patronunu rahatlatma yolunu seçti.

Erdoğan, benim günah işleme özgürlüğüm vardır, bırakın günah işleyeyim, demedi; ama taraftarı günah işleme özgürlüğüne engel olamazsınız, sözünü kutsal bir metinden bahşeder gibi diye bildi.

Yapılan yanlışları tevil etmeye çalışan Bülent Arınç'ı defalarca açık düşürdü, hayır ben senin dediğini gibi değil, bilindiği gibi söyledim, yaptım diyerek kıvırmadı.

Abdullah Gül'ün Başbakan'ın açıklarını yanlışlarını düzeltme gayretlerini reddetti. Benim söylediklerimi yumuşatmayın bilerek konuştum, tavrını koydu kıvırmadı.

Hacı abi Erdoğan'la seçmenleri arasındaki farkı gösteren örnekleri daha çok sayacaktı, etrafındakilerde ona katkı sağlıyorlardı ki ezan sesi duyuldu topluca camiye gitmek için kalktıklarında hacının tespitlerindeki isabet hepimizde takdirle karışandı.
Hacı abi, Erdoğan'ın seçmeninden daha insaflı daha makul olduğunu örneklerle ispatlamıştı vesselam.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cemal kurt 01 Ocak 1970 02:00

    TELAT beyin yorumunu okuduktan sonra Dursun beyin yazısındaki tesbitin nekadar doğru olduğunu anladım.

  • TELAT 01 Ocak 1970 02:00

    Ola şerefsiz köpek Devletbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN dan lanetli kavim yahudiler de nefret ediyor senin de yahudi olduğna iman ettim.yahudi piçi dursun şen.Biliyorum bu yormum yayılıyamazsınız çünkü hepiniz yahudi maşasısınız ama dursun şen okusun