Siyaset Haber Girişi : 25 Temmuz 2017 21:15

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den ortak tepki

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den ortak tepki
İSRAİL'in Mescid'i Aksa'ya yönelik düzenlemelerinden sonra İstanbul'da sinagog önlerinde bazı gruplarca yapılan eylemler Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'den ortak tepki gördü.
Erzurumajans-İsrail'in Mescid'i Aksa'ya yönelik düzenlemelerinden sonra İstanbul'da sinagog önlerinde bazı gruplarca yapılan eylemler Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'den ortak tepki gördü.

AK Parti grup toplasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne Hristiyan ne Musevilerle meselemiz yoktur. Ülkemizde sinagog ve havralara yönelik, burada yapılmak istenen saldırılara, gerekli tedbirlerimiz aldık. Ufak tefek yanlışların dışında ciddi bir şey olmadı. Milletime, çeşitli düşünce grupları, siyasi partilere sesleniyorum: Mescid-i Aksa 'da böyle oldu, karşılığı böyle olmalı diye sinagog ve havralara saldırmanın bir anlamı yoktur ve bunlar bizim dinimize göre yasaklanmış, yanlıştır. İsrail'in son günlerdeki tavrını şiddetle kınıyorum" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında aynı konuya değindi. Kılıçdaroğlu: " Neve Şalom Sinagogu'na yönelik saldırılar da asla kabul edilemez. Eylemini git başka yerde yap. Bir başka yerdeki olay nedeniyle Türkiye'deki vatandaşımızı üzmek doğru değil kabul edilemez" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise basın toplantısı sırasında tepkisini dile getirdi. Bahçeli, "İstanbul veya başka bir yerde Musevi vatandaşlarımıza ait ibadet yerlerinin taciz edilmesini doğru ve meşru göremeyiz. Musevi vatandaşlarımızın dini tercih ve inanç haklarına gelebilecek zayiat bilinsin ki Türkiye'ye yakışmayacak bir çirkinliktir" dedi.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.