Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Kasım 2017 14:30

ER-VAK'dan yeni kitap

ER-VAK'dan yeni kitap
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından hazırlanan 'Aziziye, Mecidiye tabyaları ve tabyalarda yazılı destan' isimli yeni bir kitap Tabyalar Yürüyüşü'nde ücretsiz olarak dağıtacak.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından hazırlanan 'Aziziye, Mecidiye tabyaları ve tabyalarda yazılı destan' isimli yeni bir kitap Tabyalar Yürüyüşü'nde ücretsiz olarak dağıtacak.

Erzurum'un kalkınması ve gelişmesi konusunda projeler üretip yol haritaları çizen ER-VAK, şehrin kadim kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde yaptığı çalışmalarla da göz dolduruyor. Kurulduğu günden beri Tabyaların tanıtımında önemli rol üstlenen ER-VAK 'Aziziye, Mecidiye tabyaları ve tabyalarda yazılı destan' isimli yeni bir kitap hazırladı. ER-VAK Yayınları arasında çıkartılan kitabın, Erzurumlu Emekli Albay Sabri Topdağı tarafından kaleme alındığını ifade eden ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ,tabyaları ve Aziziye savaşını anlatan bu eseri 9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü'nde ücretsiz olarak dağıtacaklarını belirtti. 

9 Kasım 1877 günü "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" diyen Erzurum halkının kıyama kalkıp, tabyalara bir gül bahçesine girer gibi koşarak ordusuna yardım etmesini ve zaferin kazanılmasında büyük rol oynamasını tarihteki ender olaylardan biri olarak değerlendiren Güzel, Nene Hatun'un efsaneleştiği bu destanın, ordu- millet dayanışmasının en güzel örneklerinden biri olduğunu ve Dadaşlar'ın milli şuurunu yansıttığını vurguladı. Güzel, Erzurum Kalkınma Vakfı'nın bu sorumluluk bilinciyle uzun yıllardan beri Aziziye Savaşı'nı ve tabyaları hep gündemde tuttuğunu, azim ve sabırla sürdürmüş olduğu çalışmalarla, tabyaların tanıtımı ve Aziziye Destanı'nın unutulmaması yönünde çok önemli adımların atılmasına öncülük ettiğini vurguladı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.