Erzurum Haber Girişi : 19 Ekim 2017 19:45

ER-VAK gençlerinden duyarlı davranış

ER-VAK gençlerinden duyarlı davranış
Erzurum Kalkınma Vakfı Gençlik Komisyonu (Er-Vak Gençlik), bakımsızlıktan çöplüğe dönüşen tarihi Yanıkdere Şehitliğini temizlemek için etkinlik düzenledi.
Erzurumajans-Erzurum Kalkınma Vakfı Gençlik Komisyonu (Er-Vak Gençlik), bakımsızlıktan çöplüğe dönüşen tarihi Yanıkdere Şehitliğini temizlemek için etkinlik düzenledi. 

Etkinliğe katılan Er-Vak gönüllüleri karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndüler. Bu durumun 1918 yılında Ermeniler tarafından katledilenlerin ruhlarına saygısızlık olduğunu belirttiler. Er-Vak gönüllüleri şehitlerin hatırına Yanıkdere Anıtının etrafını temizlediler. 

Erzurum Kalkınma Vakfı gönüllüleri masum insanların katledildiği Yanıkdere Şehitliği'nin belediye tarafından temizlenmesini istediklerini ifade ettiler. Ayrıca Erzurum halkının da konuyla ilgili bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladılar. Şehitlik yakınlarında yaşayan vatandaşlar da bu mekânın çöplüğe dönüşmesinden şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

Çöpler arasında içki şişeleri de vardı

Gençlik Komisyonunun düzenlemiş olduğu Yanıkdere Şehitliğini temizleme etkinliğine katılan gönüllüler en fazla çöpler arasındaki içki şişelerinden rahatsız olduklarını ifade ettiler. Ayrıca çöpler arasında mermi kovanları, yakılmış lastik kalıntıları ve diğer plastik atıkların da bulunması dikkat çekti.

Burada olduğumuz için mutluyuz

Er-Vak Gençlik gönüllüleri Erzurum için büyük bir öneme sahip olan Yanıkdere Şehitliğinin halka duyurulmasına vesile olmaktan memnun olduklarını ifade ederek, "Boşa geçen çok zamanımız var; bu zamanı tarihimizle ilgilenerek geçirmek bize manevi huzur veriyor" şeklinde konuştular.

Üç bin masumu katlettiler

20 Şubat 1918'de yoğun kar yağışı sebebiyle yolların kapandığını bahane eden Ermeni askerleri şehirden topladıkları insanları vagonlara doldurmuştu. Tren Yanıkdere Köprüsüne gelince elleri bağlı olan halk kafalarına baltalarla vurularak dereye itildi. Katledilen insanların çığlıklarının duyulmaması için trenler sürekli siren çalıyordu. Bu şekilde üç bin masum insanın canına kıyılmıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.