Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Enkazdan kurtulan aile çadırda zehirlendi

Enkazdan kurtulan aile çadırda zehirlendi
Van`da meydana gelen depremden sag olarak kurtulan 7 kisilik aile, cadira usumemek icin koyduklari teneke icindeki kozden sizan gazdan zehirlendi.
Erzurum Ajans-Van`da meydana gelen depremden sag olarak kurtulan 7 kisilik aile, cadira usumemek icin koyduklari teneke icindeki kozden sizan gazdan zehirlendi. Askeri helikopterle Erzurum`a getirilen aile tedavi altına alindi.

Van Ercis`te meydana gelen depremde evleri yikilan Karadeniz ailesi, yikilan evlerinin bahcesine kendi imkanlariyla cadir kurdu. 5 cocugu ve esiyle birlikte evsiz kalan Yasar Karadeniz, havanin sogumasi uzerine cadirin onunde ates yakti. Karadeniz, cocuklarinin "Baba usuyoruz" demesi uzerine atesten tenekeye doldurdugu kozleri cadira goturup, cadir sogumasin diye kapisini siki siki kapadi. Iceride bulunan anne Kismis Karadeniz ile cocuklari Ceren (12), Enes (1), Kader (8), Helin (9) ve Emirhan (10)
zehirlendi. Bir sure sonra oksurme sesleri uzerine iceri giren baba, 1 yasindaki Enes`in hareket etmemesi uzerine hemen doktorlara haber verdi. Doktorlarin ilk mudahalesi sonrasi askeri helikopterle Erzurum Maresal Fevzi Cakmak Askeri Hastanesi`ne getirilen Karadeniz ailesi, buradan ambulanslarla Erzurum Aziziye Egitim ve Arastirma Hastanesi ile ve Bolge Egitim ve Arastirma Hastanesi`ne nakledilerek tedavi altina alindi. Aile fertlerinin durumunun iyi oldugu ogrenildi.

Yasar Karadeniz, "Evimiz yikildi, bizde kendi imkanlarimizla yikilan evimizin bahcesine bir cadir kurduk. Hava soguktu, 1 yasindaki cocugum soguga dayanamiyordu, ben de cadirin onunde ates yaktim. Ates kozlendikten sonra cocuklarim isinsin diye cadirin icine goturdum kozu. Sonra cadirin ici sogumasin diye kapisini kapadim. Biraz zaman gectikten sonra cadirin icine girdim, buyuk kizim Ceren oksuruyordu. 1 yasindaki oglum Enes kipirdamiyordu, diger cocuklarim bogulacak gibiydiler. Felaketi ikinci kez
atlattik" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.