Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Enkazdan çıkan anne mucizesi

Enkazdan çıkan anne mucizesi
Azra bebeğin doktoru konuştu: Yeni doğan uzmanıyım. Böyle bir tedavi görmedim.
Erzurum Ajans-Van`da 47 saat sonra göçük altından kurtarılan Azra bebek, bugün annesi Semiha Karaduman ile bir araya getirildi. Anne ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve enkaz altında annesinin sütü kesilince tükrükle beslemesiyle ilgili olarak Başhekim Nurullah Okumuş, "Aynı zamanda yeni doğan uzmanıyım. Hiçbir kitapta ve hiçbir literatürde böyle bir tedavi görmedim" dedi.

Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nurullah Okumuş, Azra bebek ile annesi Semiha Karaduman’ın sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Başhekim Nurullah Okumuş, şunları söyledi:

"Bebeğimiz dün akşam saatlerinde hastanemize getirildi. Annesini başka hastanedeki tedavisinin ardından bu sabah hastanemize aldık. Bebeğimizin dün geldiğinden beri genel durumu gayet iyi, canlı ve aktifdi. Emme refleksi vardı. Herhangi bir organ ve doku hasarları saptamadık. Bu sabah annesini getirdikten sonra bebekle annesini kavuşturduk. Çok duygusal anlar yaşandı. Anne bebeğini gayet güzel bir şekilde emzirdi. Dünden beri açlık ağlamaları vardı. Şu anda her ikisi de hastanemizde izleniyor. Genel durumları gayet iyi."

BÖYLE BİR TEDAVİ GÖRMEDİM

Enkaz altında anne Semiha Karaduman’ın bebeği Azra’ya uyguladığı tedavi ile ilgili olarak Başhekim Okutmuş, Azra, bir mucize bir şans . Çünkü 48 saat böbrek başta olmak üzere organ ve dokuların susuz kalmasına bağlı hasarların başlamasına neden olan süreç. Bu süreçten itibaren ciddi hasarlar ortaya çıkabilir. Azra bebek bunlardan korundu ve iki önemli faktör var. Bunlardan birincisi anne aralıksız 24 saaat bebeğini emzirmiş. 24 saat sonrasında ise anneden süt alamadığı için sütü yavaş yavaş azalmış ve kesilmiş. Onun üzerine anne yaklaşık son 24 saatinde bebeğini ağızdan ağıza tükürüğünü vererek bebeğin susuz kalmasını engellemiş. Ben yeni doğan uzamanıyım aynı zamanda. Hiçbir kitapta ve hiçbir literatürde böyle bir tedavi görmedim. Hakikaten muhteşem bir tedavi. Tükürük sıvı ve üstelik bir sürü antibakteriel özelliği var. Aynı zamanda bebeği koruyan bir başka önemli faktör ise anne bebeğe sürekli olarak kucağında baktığı için enkaz altında insanlarda gördüğümüz vucüt ısısının düşmesi riskini de almamış bebek. Ek problem olmazsa 48 sonra taburcu edilmesini bekliyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.