Spor Haber Girişi : 21 Aralık 2016 13:42

Engin Baytar, İstanbulspor'a gitti!

Engin Baytar, İstanbulspor'a gitti!
Büyükşehir Belediye Erzurumspor yönetiminin ilk yarının son maçı öncesinde sürpriz bir kararla kadro dışı bıraktığı ve "kendine kulüp bul" dediği Engin Baytar, aradan bir hafta bile geçmeden kendisine kulüp buldu!
Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Erzurumspor yönetiminin ilk yarının son maçı öncesinde sürpriz bir kararla kadro dışı bıraktığı ve "kendine kulüp bul" dediği Engin Baytar, aradan bir hafta bile geçmeden kendisine kulüp buldu! Tecrübeli futbolcu, B.B. Erzurumspor'un şampiyonluk yolundaki rakiplerinden biri olan İstanbulspor ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. İstanbul temsilcisi, Engin Baytar'ın transferini resmi twitter hesabından "Hoşgeldin Engin Baytar" mesajıyla, taraftarlarına duyurdu. 

Galatasaray ve Trabzonspor ile Türk futbolunun önemli takımlarında forma giyen ve bu sezon başında geldiği B.B Erzurumspor'da da beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen Engin Baytar, "Sözleşme imzalamadan önce bana 10 gol at veya attır, 100 bin TL prim vereceğiz" denildiğini ve ilk yarı boyunca 4 gol, 6 asist yaparak tompal 10 gole katkı sağladığını belirterek, primini talep etmiş, yönetim de "sözleşmende yazmıyor" diyerek, bu talebi geri çevirmişti. Yaşanan bu gerilim tırmanmış ve her iki taraf da köprüleri atmıştı. Yaşanan bu olayın ardından yönetim kurulu, Engin Baytar'ı kadro dışı bırakıp, "kendine kulüp" demişti. Engin Baytar da aradan bir hafta bile geçmeden kendisine takım buldu ve şampiyonluk yolundaki belki de en ciddi rakibimiz olan İstanbulspor ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı...

GİDERAYAK BOMBALADI...

Öte yandan Engin Baytar, B.B. Erzurumspor ile sözleşmesini fesh ettikten sonra gazeteci Nurullah Pala'ya son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazeteci Nurullah Pala'nın haberine göre, Engin Baytar, "Benim şu an Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile taraftarımızdan isteğim, bu Erzurumspor'a sahip çıksınlar, menfaat odaklarının kucağına bu takımı bırakmasınlar" dedi.

Baytar'ın gazeteci Nurullah Pala'ya yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle:  

Kulüp Başkanı Ali Demirhan'ın rahatsızlanarak tedavi görmesinin ardından kulübe gelen iki yöneticinin sürekli olarak, 'Kulüp başkanı zaten kulübe bir şey vermiyor. O, artık kulüp başkanlığı yapamaz' gibi sözlerle Ali Demirhan'ı sürekli itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yöneticiler Uğur Yürekseven ve Kenan Sezer dışında kimsenin kulübe ekonomik katkısı yok. Oysa Erzurum'a geldiğimde her şey güzel başlamıştı. Ancak ilerleyen günlerde gerçeklerle karşılaşarak, herkesin gerçek yüzünü gördüm. Haftalar ilerledikçe herkesin gerçek yüzünü gördüm. Beni alkol almakla suçlayan yöneticinin kendisi, şahsımı evine davet ederek, alkol almamı sağladı. Sonra da bana sarhoş muamelesi yapıldı. O kulüpte teknik heyet mükemmel, takım arkadaşlarım harika, hepsinden Allah razı olsun. Bana çok büyük ilgi gösterip, destek verdiler. O, iki yönetici yüzünden çok sevdiğim kulübümden ayrılmak zorunda kaldım. Taraftarımız hakkını helal etsin, onların bende ve takım arkadaşlarımda emeği çok. Ama şunu bilsinler ki, gol yediğimizde sevinen yöneticiler var...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.