Erzurum Haber Girişi : 25 Eylül 2018 17:50

Engelliler Meclisi aşure dağıttı

Engelliler Meclisi aşure dağıttı
Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Muharrem ayı dolayısıyla Lalapaşa Camii önünde yüzlerce kişiye aşure dağıttı.
Erzurumajans-Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Muharrem ayı dolayısıyla Lalapaşa Camii önünde yüzlerce kişiye aşure dağıttı.

Muharrem ayı dolayısıyla sevgi, dostluk, kardeşlik ve hemşehrilik duygularını pekiştirmek amacıyla Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerinin evlerinde kendi imkanları ve kendi elleriyle pişirip hazırladıkları aşureler, etkinlikte vatandaşlara ikram edildi.

Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, aşure dağıtımı öncesi yaptığı açıklamada, muharrem ayının milletin birlik ve beraberliğine ve iç barışına vesile olmasını temenni etti.

Keleşoğlu, “Muharrem Ayı’ndayız. Aşure milli yemeğimizdir. Birlik ve beraberliği kaynaştıran bir unsurdur. Paylaşmanın simgesi haline gelen aşure gününün, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, nice huzurlu aşure günlerini yaşamayı ve Muharrem ayını bu güzel duygularla anmayı Engelliler Meclisi olarak Yüce Mevla’dan diliyoruz."Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Oldukça manâlı ve kudsî hâdiselerin yıldönümü olan bu mübarek gün Saadet Asrından beri Müslümanlarca hep kutlana gelmiştir. Engelli kardeşlerimizin evlerinde kendi elleriyle pişirip hazırladığı aşurelerimizi akşam namazında iftar vaktinde Lalapaşa Cami cemaatine ve Yakutiye Kent Meydanında ki vatandaşlarımıza dağıttık. Allah Engelliler Meclisimizin yaptığı hayrı kabul etsin. Tüm vatandaşlarımıza afiyet olsun” dedi.

Engelliler Meclisi’nin kendi elleriyle yaptıkları aşureleri lezzetli ve etkinliği anlamlı bulan vatandaşlar, “Engelli kardeşlerimiz tarafından ilk kez aşure dağıtımı yapıldığı ana şahit olduk ve bu sevinci yaşadık, engelli kardeşlerimiz bu etkinlikte sözlerle ifade edemeyeceğimiz anlamlı ve duygusal bir mesaj verdiler bize. Hepsinden Allah razı olsun” dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.