Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

En çok bu malzemelere ihtiyaç var

En çok bu malzemelere ihtiyaç var
Bölgede özellikle, iş makinaları ve içme suyu ihtiyacı bulunuyor.

Erzurum Ajans-Van Tavanlı merkezi 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılay`ı alarma geçti. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kızılay, "Ankara`daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi`nde bir kriz masası oluşturulduğu"nu açıkladı.

Kızılay`ın Erzurum, Muş ve Elazığ Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezlerinden çok sayıda malzeme gönderildiği bildirilen açıklama şöyle:

"Yerel lojistik merkezlerinden çok sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesi bölgeye doğru yola çıkarıldı. Türk Kızılayı`nın ekipleri bölgede durum ve ihtiyaç tespit çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki kan merkezleri de yaralılar için gerekli kanı ulaştırmak için çalışmalarına başladı.

İlk olarak Erçiş`te büyük hasar olduğu 25 apartmanın ve bir öğrenci yurdunun çöktüğü tespit edildi. Kızılay`ın yerel ekipleri çöken öğrenci yurdundan yaralıları çok sayıda yaralı çıkardı. Bölgede arama kurtarma ekipleri, iş makinaları ve içme suyu ihtiyacı bulunuyor. Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı da bölgeye doğru yola çıktı."

Yardım malzemelerinin bölgeye aktarımı için tüm hazırlıkların tamamlandığı ifade edilen açıklamada, "Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir" denildi.

 

ÇADIR VE BATTANİYE İHTİYACI VAR

 

Kızılay, Van`da meydana gelen depremin ardından bölgedeki depolarından bölgeye çadır, battaniye ve diğer yardım malzemelerini göndermeye başladı.

Van`dan meydana gelen depremin ardından, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar`ın talimatıyla bütün birimler acil duruma geçti. Kızılay Afet Operasyon merkezinde gelişmeleri takip etmek için kriz masası oluşturuldu.

Erzurum başta olmak üzere yerel lojistik depolarından çadır, battaniye ve diğer ihtiyaç malzemeleri de Van`a gönderilmeye başlandı.

Bu arada Van`da bulunan bir ekip de ihtiyaç ve durum tespiti çalışmasını sürdürüyor, bu tespite göre yardımlar koordine edilecek

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.