Türkiye Haber Girişi : 10 Ocak 2017 15:38

Emniyet kanlı saldırıyı böyle önledi

Emniyet kanlı saldırıyı böyle önledi
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde sıcak saatler yaşanıyor. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.
Erzurumajans-Gaziantep'ten son dakika haberi geldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde polislerle, teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 polisin ağır yaralandığı, 2 teröristten birinin öldürüldüğü, diğerinin ise kaçtığı öğrenildi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bahçesi girişinde saat 15.23 sıralarında çatışma çıktı. Silah sesleri üzerine vatandaşlar kaçmaya başlarken Emniyet Müdürlüğü'nde polisler olay yerinden vatandaşları uzaklaştırdı.

2 kişi oldukları sanılan teröristler Emniyet Müdürlüğü'nün arka tarafında, park girişindeki kapıdan girmek istedi.

Nöbetçi polisin fark etmesi üzerine çatışma çıktı. Teröristlerden biri öldürüldü, bir polis ve o sırada kapıda olan bir çocuk yaralandı.

Geniş güvenik önlemi alan polisler etrafta bulunan iş merkezlerinde giriş çıkışları yasakladı. Polis ekipleri geniş çaplı güvenlik şeridi oluşturdu.  Polis ekipleri geniş çaplı güvenlik şeridi oluşturdu. İki teröristten biri öldürülürken, diğerini kaçtığı, 1 polisin de ağır yaralandığı bildiriliyor.

İlk gelen bilgiler 2 ya da 3 teröristin Emniyet Müdürlüğü'ne canlı bomba eylemi için gittikleri yönündeydi.

ÖZEL HAREKAT BÖLGEDE

Kaçan teröristin yakalanması için operasyon başlatıldı. Bölgeye çok sayıda Özel Harekat polisi sevk edildi.

Teröristin bölgedeki bir otoparka kaçtığı iddia ediliyor. Öldürülen teröristin üzerinde patlayıcı olabileceği ihtimali üzerine olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi.

VALİLİK: 1 POLİS HAFİF YARALI

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan çatışmayla ilgili bilgi verildi.

Bugün saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Bu menfur saldırıda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralı polisimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve şehrimize geçmiş olsun. Emniyet birimlerimizce söz konusu saldırıya ilişkin gerekli inceleme ve araştırmalar başlatılmış olup gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir."

NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gaziantep'teki olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirterek, Türkiye'de terör örgütleri arasında hiçbir fark kalmadığını, aynı ofisin şubeleri, aynı merkezin yan kolları gibi çalıştığını söyledi.

GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN: POLİSLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

Olaya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Gaziantep Emniyeti'ne saldıran teröristlere haddini bildiren polislerimizden Allah razı olsun'' diye yazdı.

ÇATIŞMA ANI AMATÖR KAMERADA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde polisin teröristlere ilk müdahale ettiği anlar amatör kameralarla kaydedildi. Görüntülerde polislerin silahlarıyla Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarak teröristi etkisiz hale getirmeye hazırlandığı anlar görülüyor.

POLİS O HAİNİ ÖLDÜRDÜ

Emniyet Müdürlüğü önünde saat 15.23 sıralarında peş peşe silah sesleri gelince bölgeye takviye ekipler ve sağlık ekipleri sevk edildi. Görgü tanıkları bir polisin yaralı olduğunu, yerde yatan bir kişinin de ölen terörist olduğunun sanıldığını söyledi.

AK PARTİLİ TAYYAR: ŞÜPHELİ ARAÇ OPERASYONU VAR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da şüpheli bir araca yönelik de operasyon düzenlendiğini söyledi.

"SİLAH SIKARAK KAÇMAYA ÇALIŞTILAR"

Gaziantep 27 gazetesi muhabiri Muharrem Türkoğlu'nun HABERTÜRK TV'de aktardığı bilgilere göre, "1 terörist silah sıkarak emniyet binasından çıkıyor. Civar binalardan birisinin otoparkına sıkıştırıldı. Bir kişi de emniyetin önünde yatıyor. Net bilgi alamıyoruz. Şahıslar silah sıkarak kaçıyorlar. O esnada bir kişinin yere düştüğünü gördük. Düşen kişinin terörist mi, polis mi olduğunu öğrenemedik." dedi.

1 MAYIS'TA BOMBALI SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik 1 Mayıs'ta bombalı araçla terör saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 2 polis şehit olmuş, 18'i polis 22 kişi yaralanmıştı.

''2 YA DA 3 TERÖRİST''

NTV canlı yayınına bağlanan gazeteci Ali Budak ''2 ya da 3 kişi olduğu tespit edilen teröristler güvenlik güçlerine ateş açtı. Teröristlerden biri etkisiz hale getirildi. Birinin yaralı hale getirildiği birinin de kaçtığı söyleniyor. Kaçan terörist aranıyor. Olay bir anda gelişti. Teröristlerin güvenlik kapısında bulunan polislere ateş açtığı bilgisini aldım. Canlı bomba olasılığına karşı geniş güvenlik önlemi var'' dedi.

CANLI BOMBA İDDİASI

NTV canlı yayınına bağlanan gazeteci Mehmet Demir ise ''Emniyete girmeye çalışan canlı bomba diye duyduk. Emniyetin tam karşısında iş merkezinin otoparkına yönelik Özel Hareket operasyon düzenliyor kaçan canlı bombaya yönelik. 2 ya da 3 teröristten bahsediliyor. Kapıda bir müdahale yapıldığını duyduk daha sonra kaçan bir veya iki terörist olduğu söyleniyor. Birinin iş merkezinin otoparkına girdiği söyleniyor'' diye konuştu.

"1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

NTV canlı yayınına bağlanan bir diğer isim ise gazeteci Mehmet Taşçı oldu. Taşçı, ''İlk belirlemelere göre 1 teröristin öldürüldüğü fark ediliyor. 1 polisimiz de yaralandı. 15.23 sıralarında silah seslerinin gelmesi ile çatışma başladı'' şeklinde konuştu.

GAZİANTEP VALİLİĞİ: 1 POLİS HAFİF YARALI

Gaziantep Valiliği, bugün gerçekleşen terör saldırısında 1 polis memurunun hafif yaralandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saldırının saat 15.20 sıralarında Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına yönelik olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Bu menfur saldırıda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralı polisimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve şehrimize geçmiş olsun. Emniyet birimlerimizce söz konusu saldırıya ilişkin gerekli inceleme ve araştırmalar başlatılmış olup gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir."

AKLİ DENGESİ BOZUK İDDİASI

DHA'nın geçtiği habere göre saldırganın akli dengesinin bozuk olduğu belirtildi. Emniyet kaynakları, ateş açınca polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen saldırganın yapılan incelemede üzerinde patlayıcı bulunmadığını kaydetti.



İHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.