Elbirliğiyle...

Sezon başlarken çevremizde sağımızda solumuz da herkese bu takımın galibiyete en yakın olduğu maç Alanya maçı olur demiştim. Bunu sosyal medya da ve yazılarımız da deklare etmek zor olurdu. Çünkü insanları ümitsizliğe sürüklemek bizlere yakışmaz. Ancak görünen köy  kılavuz istemez diyen atalarımızı saygıyla anmadan da olmaz.

Sayın Mehmet Altıparmak

Eleştiriyi kabul etmeyen tahammül edemeyen hocamıza ben sormak istiyorum; Thy, Tshabalala ve Khubulov bu oyuncuları ısrarla isteyen sensin? Peki ne den oynatmazsın? Çünkü inanmıyorsun... Peki inanmadığın oyuncuları neden aldırırsın? Yazık günah değilmidir? Bunların maliyetine ligi bilen nokta adam alınsaydı daha verimli olmazmıydı?

Transfer dönemi yazılarımızda bu takımın tabela yapabilecek bir oyuncunun olmadığını, bu takımın forvet sorunun yaşayacağını sürekli yazdım. Çünkü biliyordum ki Munsy denen futbolcu Hatayspor’a yarı maliyete teklif edilmiş anca yetersiz olduğu için veto yemiştir. Yani üçüncü sınıf bir forvet oyuncusu.

Oyuncuyu alırken hangi kriterlere bakıldı merak ediyorum. Sadece istatistik yeterli midir? Yoksa oyuncunun senin sisteminle uyumu, birlikte oynayacağı isimlerle tamamlayıcı özellikleri araştırılmalımıydı diye sormak istiyorum. 

Takımda 5 nokta merkez orta saha oyuncusunun olup en kritik mevki olan forvette tek adamın olmaması plansızlığı gözler önüne seriyor... 

Forvet bir takımın silahıdır. BB Erzurumspor şu an silahı olmadan savaşa giden bir asker gibi. O yüzden ne kadar mücadele edersen et sonucu getiremiyorsun, belli bir nokta da tıkanıyorsun. Dünkü maçta yüzde 68 e dayanan topla oynama ve yüzde 85lik pas yüzdesinin sonuçsuz kalması bu durumun ispatı.

Skor yapamadığın her maç sezonun ilk yarısı boyunca yönetime yazar... Çünkü işlenen transfer politikasıyla  bu duruma davetiye çıkarıldı. Özetle bu noktaya elbirliğiyle gelindi... 

Bundan Sonra Ne Olur? 

Sezon başlamadan Nobre ile yaşanan kriz de Mehmet hocanın kalmasının takıma artık zarar vereceğini yazmıştım. Gelinen nokta ortada... 

Teknik direktör değişikliği olur mu? 

Muhtemel... Ama çok değişir demek açıkçası zor. Yeni gelecek hoca ancak 3-5 puanlık bir rüzgar getirir. Ayrıca bu kamuoyunda ismi geçen hocalar bu kadroya gelirler mi soru işareti? 

Bu saatten sonra takıma destek verip devre arasına kadar puan toplamaktan başka çare yok. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kadir 01 Ocak 1970 02:00

    Galiyete en yakin macimiz alanya mi...kasinpasayi deplasmanda yenerek 9 puan yaptilar..bilmem farkindamisin..

  • Cüneyt manbaki 01 Ocak 1970 02:00

    Ben herzaman söyledim yine söylüyorum bukadar boş transfer yapacağına kaliteli bir foevet bir tanede forvet arkasi alsaydi bu takim simdi bu halde olmazdi ama gec kalmiş sayilmayiz yeni bir hoca ve iyi bir forvet ile bu sene bu lige tutunuruz

  • erzurum 01 Ocak 1970 02:00

    Yılmaz Vural Erzurumsporu en çok calistirmasini istediğim hoca