Bölge Haber Girişi : 23 Mart 2010 05:01

Ekspomed'in ilgi odağı Aziziye Termal!..

Ekspomed'in ilgi odağı Aziziye Termal!..
Aziziye Belediyesi, ilçenin termal turizm değerlerini tanıtmak ve yatırımcıları bölgeye çekmek amacıyla katıldığı EKSPOMED 2010 Fuarı'nın ilgi odağı oldu.
Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi, ilçenin termal turizm değerlerini tanıtmak ve yatırımcıları bölgeye çekmek amacıyla katıldığı EKSPOMED 2010 Fuarı’nın ilgi odağı oldu. İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda Aziziye Termal Tesisleri’nin standı binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.
 
Fuarın açılışını yapan TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, birlikte ziyaret ettiği İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın ve Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’e termal tesislerle ilgili bilgi verdi. Fuarı hafta sonu ziyaret eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ilçenin doğal zenginliği ve kalkınma potansiyeli olan termal tesisleri uluslararası fuarda tanıtımından dolayı Başkan Fatih Cengiz’i tebrik etti. Bakan Akdağ, uluslararası fuarlarda tanıtım yapmanın önemine vurgu yaptı.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Diyarbakır ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sait Keleş, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, AK Parti Gençlik Kolları Erzurum İl Başkanı Zafer Tarıkdaroğlu, uzun yıllar Erzurum’da görev yapan Dr. Mehmet Yavuz ile İstanbul’da görevli çok sayıda Erzurumlu bürokrat, işadamı ve vatandaş Aziziye Termal Tesisleri standına konuk oldular.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve Termal Tesisler Müdürü Fatih Alpşanlı, standı ziyaret eden konuklarla yakından ilgilenerek, ilçedeki şifalı suların özellikleri, termal tesislerde sunulan hizmet çeşitliliği ve ilçenin yatırım alanları ile ilgili bilgi verdiler.
AZİZİYE DÜNYAYA AÇILIYOR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum’un başta turizm çeşitliliği olmak üzere
barındırdığı potansiyeller ile özellikli bir il olduğunu ifade etti. Erzurum’un, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’yla birlikte ulusal ve uluslararası bir marka değer haline geldiğinin altını çizen Başkan Cengiz, “Şehrimizin değerlerini, potansiyellerini, tabi ve doğal güzelliklerini ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtarak, ilimizin ve ilçemizin cazibe merkezi haline gelmesi için çalışıyoruz. İlçemizde modern bir tesis ve altın değerinde şifalı sular bulunmasına karşın, maalesef bugüne kadar özlenen kalkınma hamlesi gerçekleşememiştir. Yaptığımız atılımlar, güzel ilçemizin kalkınma yolunda özlenen ilçe konumuna gelmesi içindir” dedi.

BAŞKAN CENGİZ’DEN YATIRIMCILARA DAVET

Fuarda katılımcılara ilçenin yatırım alanlarıyla ilgili bilgiler de veren Başkan Cengiz, “Bu sezon yapacağımız 65 aile kabinli termal köy, ilçemizin turizm merkezi hedefine koşması için attığı dev bir adım olacaktır. Bu projemiz yatırımcılar için örnek olacaktır. Girişimciler için yeni yatırım alanları oluşturarak, ilçemize davet edip, her türlü imkan ve kolaylığı sağlıyoruz. İlçemize yapılacak her yatırım yeni iş alanları oluşturacağı gibi, kalkınma hamlesine de ivme kazandıracaktır. Bunun için tanıtım çalışmalarımızı çok önemsiyor, yatırım için girişimcileri ilçemize davet ediyoruz. Aziziye’nin özlenen ilçe kıvam ve kalitesini yakalaması için yaptığımız çalışmalar hız kesmeden devam edecek ve ilçe hak ettiği konuma gelecektir.” ifadelerini kullandı. Başkan Cengiz, Türkiye’nin sayılı termal turizm merkezlerinin yer aldığı fuarda Aziziye’nin de boy göstermesinin önemine vurgu yaptı.

GENÇ TURİZMCİLERDEN ANLAMLI DESTEK

Fuarda, Termal Tesisler Müdürü Fatih Alpşanlı’yı Niğde Üniversitesi’nden mezun turizmci arkadaşları da yalnız bırakmadı. Aziziye standını ziyaret eden genç turizmciler, ilçede yapılan termal turizm atağını yakından takip ettiklerini ve elde edilen başarıda profesyonel yönetim anlayışı ile kurumsallaşmanın önemine dikkat çektiler.
Aziziye termal standını ziyaret eden konuklara, yazılı ve görsel dokümanların yanı sıra, kalem ve anahtarlık hediye edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.