Ekonomi Haber Girişi : 09 Haziran 2015 17:48

Ejder: Kasap esnafı zor günler geçiriyor

Ejder: Kasap esnafı zor günler geçiriyor
Et ve Süt Kurumu'nda etin kilosu 24 TL'den satılınca kurumun Erzurum Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşuyor.
Erzurumajans-Et ve Süt Kurumu'nda etin kilosu 24 TL'den satılınca kurumun Erzurum Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder ise kasap esnafının zor günler geçirdiğini belirtti.

Kasaplarda etin kilosu 30 TL'den satılınca vatandaşlar Et ve Süt Kurumu'na yöneldi. Bu durum üzerine açıklama yapan Türkiye Kasaplar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan Kenan Ejder, Et ve Süt Kurumu'nun sadece 18 ilde hizmet verdiğine değinerek, "Bosna Hersek'den et geliyor Et ve Süt Kurumu 24 TL'den satıyor. Biz kasap esnafı olarak 25 liraya et kesiyoruz ve Et Süt Kurumu 24 liraya bizim karşımızda et sattığı zaman, bu kasap esnafının idamı demektir. Genel müdüre sesleniyorum. Vatandaşa izdihama sokmadan ben ona Erzurum'dan 70 tane şube vereceğim. 24 TL'den eti esnafa sattıracağım halk rahatlasın" dedi.

Aynı zamanda Erzurum Kasaplar Odası Başkanı olan Ejder, Ramazan ayının yaklaşmasıyla çiftçilerin de hayvanlarını satmadığını ifade etti. Ejder Ramazan'da ete kesinlikle zam uygulamayacaklarını söyleyerek, "Çiftçilere sesleniyorum biz 25 TL'den alıyoruz, 23 TL'den Et ve Süt Kurumu'na vermesin. 23 TL' ye verip, 24 TL'ye satıyorsa zaten uzmanlar hesabını çıkarsın, devletin ne kadar zarar ediyorsa görsün vatandaşı da ona göre bilgilendirsin" şeklinde açıklamalarda bulundu.

25 TL'den alıp 30 TL'den et satmalarına rağmen yine de zarar ettiklerini belirten Ejder, Et ve Süt Kurumu'nun, vatandaş ile halkı karşı karşıya getirdiği ileri sürdü.

Kurumun kendilerine et vermesi durumunda 24 TL'ye et satacaklarını ve Et ve Süt Kurumu'nun 81 vilayette hizmet vermesini istedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.