Erzurum Haber Girişi : 30 Ekim 2017 19:00

EHAD Erzurum Şubesinden Rektör Çomaklı'ya ziyaret

EHAD Erzurum Şubesinden Rektör Çomaklı'ya ziyaret
Evrensel Hafızlar Derneği Erzurum şubesi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret etti.
Erzurumajans-Evrensel Hafızlar Derneği Erzurum şubesi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, şube başkanı Hafız Abdurrahman İkinci, Darülfünun Camii din görevlisi Hafız Hüseyin Çelebi, Caferiye Camii din görevlisi Hafız Habib Geylani Kopgir, emekli din görevlisi Hafız İkinci ve dernek üyeleri katıldı.

Samimi ortamda gerçekleşen görüşmede dernek başkanı Abdurrahman İkinci, Evrensel Hafızlar Derneğinin amacından bahsetti. Derneğin, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek için çalışmalar yaptığını söyleyen İkinci, "Amacımız milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı, üstün vasıflı, örnek nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamaktır" dedi.

Ziyaretinden dolayı şube başkanı İkinci ve dernek üyelerine teşekkür eden Rektör Çomaklı, hafızlara yönelik tüm etkinliklerde üniversite olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan ülkemizde, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin ve öğretmenin önemine değinen Çomaklı, Peygamber Efemdiniz Hz. Muhammed'in (SAV) "Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir" Hadis-i Şerifini kendimize rehber edinmemiz gerektiğini ifade etti.

Ziyaretin sonunda şube başkanı Hafız Abdurrahman İkinci, Evrensel Hafızlar Derneğinin dergisini Rektör Çomaklı'ya hediye etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.