Erzurum Haber Girişi : 07 Aralık 2016 17:30

Eğilmez: Avusturya, ABD ve İsrail'in Avrupa'daki Truva Atıdır

Eğilmez: Avusturya, ABD ve İsrail'in Avrupa'daki Truva Atıdır
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü, Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, bugün Türk Devleti'nin rakibi veya düşmanı onlarca devletin var olduğunu ifade ederek, "Avusturya, ABD ve İsrail'in Avrupa'daki Truva Atıdır" dedi.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü, Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, bugün Türk Devleti'nin rakibi veya düşmanı onlarca devletin var olduğunu ifade ederek, "Avusturya, ABD ve İsrail'in Avrupa'daki Truva Atıdır" dedi.

Türkiye düşmanlığının bir kısmının bulunduğumuz coğrafyadaki çıkar çatışmalarından, bir kısmının da dünya jeopolitiğinde güç dengelerini muhafaza etmekten geçtiğini kaydeden Eğilmez, "Bir kısmı Türkiye'nin gelecekte bölgeye hakim olacağı endişesinden, bir kısmı da tarihi mirastan kaynaklanmaktadır. Türkiye'nin karşısında olan devletlerden Avusturya, herhangi bir sınır paylaşımımız olmadığı ve kendisi de küresel ya da bölgesel bir güç olmadığı halde, her platformda ve her fırsatta Türk Devleti aleyhine elinden gelen her şeyi yapıyor." diye konuştu.

Avusturya'nın yıllardır Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütleri PKK ve uzantıları olan PYD/ YPG, DHPKC ve FETÖ'yü finansal ve lojistik açıdan açık bir şekilde desteklemekte olduğunu kaydeden Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü, Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, "Sınırlarını, bu örgütlerin yöneticilerine sonuna kadar açmış ve ilgili uluslar arası anlaşmalara rağmen bu elebaşı teröristleri barındırıp, korumaya devam etmektedir. Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesine en sert muhalefeti gösteren Avusturya son dönemde önce 2017 yılı Şubat Ayı'nda Erzurum da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ( EYOF )'na, dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olan Erzurum'a, sözde güvenlik nedeniyle katılmayacağını açıkladı. Bu skandal kararın ardından, sırf bir kez daha taraflarını belli etmek amacıyla Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacağını ilan etti." şeklinde konuştu.

"Avusturya, gizli ve kirli anlaşmalarla Yahudi Soykırımından soyutlanmıştır" diyen Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü, Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, şöyle konuştu:

"Bugün her platformda Türkiye'nin karşısında olmaya çalışan Avusturya, 2. Dünya Savaşı'nda yaşanan Yahudi soykırımından sorumlu tutulmama karşılığında, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Avrupa'daki Truva atı olmayı kabul etmiştir. Milyonlarca Yahudi'nin öldürülmesinde en az Almanya kadar suçlu olan, Hitlerin ve soykırımı organize eden kurmayların memleketi olan Avusturya, özellikle ABD'nin desteği ile Yahudi soykırımından soyutlanmıştır. Tarihi ve kültürel açıdan birçok ortak noktası olan Almaya ile birlikte milyonlarca kişiyi öldüren Avusturya, ortağı Almanya dünya kamuoyunda Hitlerle anılırken, kendisi Beethoven ile anılmaktadır. Nazizmin günümüzde dahi çok güçlü bir şekilde varlığını devam ettirdiği Avusturya, soykırım muafiyeti karşısında ABD'nin çağdaş Truva atı pozisyonunu kabul etmiştir. Almanya bile aynı ırk ve kütür kökenlerinden gelen tarihi ortağı Avusturya'yı, başkalarının acılarından kâr çıkartan, yalanlar içerisinde yaşayan bir ülke olarak tanımlamaktadır.

Bu da demek oluyor ki, Avusturya herhangi bir konuda konuştuğunda sadece sesi çıkarandır, cümleler başkalarına aittir. Avusturya Türkiye'ye ya da başka bir ülkeye tepki gösteriyor ya da tavır alıyorsa sadece görüntü kendisine aittir. Tavır ve tepkisindeki irade kesinlikle bir küresel güce aittir."

Avusturya'nın Türkiye'yi tarihi düşman olarak gördüğünü belirten Savaş Eğilmez, "16.yy ve 17.yy'ın ilk yarısında Türklerin baskısı sonucunda, Avrupa kıtası üzerindeki planlarını gerçekleştirmeyen Avusturya, 15.yy'daki gücünü diğer yüzyıllara taşıyamamasının sebebini Türkler olarak görmektedir. Bu tarihi düşmanlığı, her fırsatta günümüze ve geleceğe taşımaktan vazgeçmeyeceklerdir." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.