Medya Haber Girişi : 10 Ocak 2018 19:15

EGC'den Gazeteciler Günü mesajı

EGC'den Gazeteciler Günü mesajı
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (EGC) Başkanı Metin Barlak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Erzurumajans-Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (EGC) Başkanı Metin Barlak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Barlak, basın özgürlüğünün ve kamuoyunun haber alma hakkının Anayasa tarafından teminat altına alındığına dikkati çekerek, basın çalışanlarının işte bu yüzden çok önemli bir misyon üstlendiklerini söyledi.

Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkındaki 212 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girişinin yıldönümü her yıl "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor. Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak da, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. EGC Başkanı Barlak, basının, demokrasinin temel taşını oluşturduğunu belirterek, "Basını güçlü, çok sesli ve nitelikli olan ülkelerde, güçlü ve özümsenmiş bir demokrasi var demektir. Dolayısıyla 212 Sayılı Kanun'un bundan tam 57 yıl önce yürürlüğe girmiş olması, ülkemizde basına verilen değerin apaçık bir göstergesidir" diye konuştu.

MESLEKİ ÖRGÜTLENME ÖNEMLİ

Basın kuruluşlarının ve basın çalışanlarının elde ettikleri bu konumun muhafaza edilebilmesinde meslek örgütlerine büyük sorumluluklar düştüğünü anlatan EGC Başkanı Metin Barlak, "Basını güçlü kılabilmek için kuşkusuz etkin bir örgütlenme ve mesleki dayanışma da gerekmektedir. Bilinmelidir ki; basın çalışanlarının karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümü ancak bu yolla mümkün olabileceği gibi, haliyle bu süreçte de hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir." dedi.

BARLAK: KAYGILARIMIZI İLETTİK

Öte yandan EGC Başkanı Metin Barlak, Resmi İlan yayınlama hakkına sahip olan basın kuruluşlarına yönelik olarak bu yıldan itibaren geçerli hale getirilen mali bir takım yükümlülüklerin, basın kuruluşları kadar basın çalışanlarını da tedirgin ettiğini belirterek, atılan söz konusu adımın yeniden gözden geçirilmesini beklediklerini söyledi. EGC olarak bu yöndeki kaygıların federasyona en yüksek perdeden iletildiğini kaydeden Başkan Barlak, "Öyle zannediyoruz ki; bu düzenlemeyle ilgili olarak gerekli revizyon yapılacak ve sorun çözüme kavuşturulmuş olunacaktır." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.