Siyaset Haber Girişi : 26 Nisan 2015 14:06

Efkan Ala: Sandık bizim en demokratik değerimizdir

Efkan Ala: Sandık bizim en demokratik değerimizdir
İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Ağrı'daki saldırı sonrasında ortaya atılan iddialarla ilgili kendisine iftira atıldığını belirterek, "Benim gibi birinin o konuşmanın kelimesini söylemesi mümkün mü" dedi.
Erzurumajans-İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Ağrı'daki saldırı sonrasında ortaya atılan iddialarla ilgili kendisine iftira atıldığını belirterek, "Benim gibi birinin o konuşmanın kelimesini söylemesi mümkün mü" dedi.

Erzurum'da uydu üzerinden yayın yapan Kardelen Televizyonu ekranlarında yayınlanan Deniz Gez'in sunduğu 'Farklı Bakış' programına katılan İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesen'in sorularını cevaplandırdı.

7 Haziran'da yapılacak olan seçimler öncesinde sandık güvenliği konusunda açıklamalarda bulunan İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, sandığın en demokratik değer olduğunu söyledi. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in seçimlerin yaklaşmasıyla olaylarında arttığını ve bunun için ne gibi önlemler alınacağını sormasına üzerine açıklama yapan Efkan Ala, bu olayları milletin ferasetiyle yeneceklerini belirtti.

Ala, "Biz başkalarının ne yapacağına karşı tavır alan bir parti değiliz. Bizim öyle bir kişiliğimiz yok. Biz doğru bildiğimizi yaparız. İnandığımızı yapar daha sonra halk ve millet ne diyor diye bakarız o istikamette yürürüz. Bunu sabote etmeye çalışanlar, provoke etmeye çalışanlar iftiralarıyla bunu engellemeye çalışanlar çok olmuştur olmadığı zaman yoktur. Ama hep millet ferasetiyle kimin doğru yaptığını iyi bilmiştir ve sandıktan hep milletin lehine olanı çıkarmayı bilmiştir. Biz çok müdahaleler oldu. Ama millet ferasetiyle bunları hep bertaraf ettik." dedi.

SANDIĞA YAPILAN SALDIRI AFFEDİLEMEZ

"Sandığa yapılan saldırı affedilemez. O büyük bir saygısızlıktır. Kime halk ve millet iradesine. Milletin iradesine saygısızlık yapılmasının maliyeti çok büyüktür buna asla izin vermeyiz. Ankara'da yapana da izin vermedik öyle bölgede yapana da izin vermeyiz. Onun için şiddetle kınıyorum orada yapılan saldırıları da. Bizim arkadaşlarımız millete yapacaklarını anlatacaklar. Milletimizde takdirini sandıkta gösterecektir. Buna yapılan saldırı milletimize yapılan bizatihi saldırıdır. Bunlara asla izin vermeyiz, fırsatta vermeyiz. Sandık ve seçim güvenliği aslında milletin iradesinin güvenliğidir. Zaten o iradeye yapılan saldırıların çokça olmasının nedeni o iradeyi ortadan kaldırdıklarında Türkiye'yi istedikleri yere çevirecekler. Bunu biliyorlar. Ama bunu milletimizde, bizde biliyoruz. Biz imkan ve fırsat vermeyeceğiz, milletimizde fırsat vermeyecektir."

BENİM GİBİ BİRİNİN O KONUŞMANIN KELİMESİNİ SÖYLEMESİ MÜMKÜN MÜ?

Ağrı'da yaşanan saldırı sonucu kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialar hakkında konuşan Efkan Ala, "Öyle şeylere başvuruyorlar ki bir konuşmadan bahsedildi. Normal bir insanın öyle bir şeyi hele benim gibi birinin o konuşmanın kelimesini söylemesi mümkün mü? Oturduğu yerde yazıyor. Diyor ki şöyle böyle. Yani bunu insan başkası söylüyor diye yazarken bile haya etmeli. O kelimeleri insan olan kullanabilir mi? Dolayısıyla bizim milletimiz çok iftiralarla karşılaştı. Bizlere ne iftiralar ettiler. Söylemediğimiz şeyleri söylemiş gibi yapıyorlar sonra yayınlıyorsunuz, tekzip yazıyorsunuz sonra 3 ay sonra yayınlıyor. Demokrasimizi kökleştirmek isterken demokrasiyi kötüye kullananları hep çıkacaktır, çıkmıştır. Milletimizi ona bakmıyor da zaten yarı okumuş yazmış kesim oralarda fazla oyalanıyor. Onlarda bir şey yanlış mı doğru mu diye bakmıyorlar konuşacak gündem arıyorlar. Milletimiz kimin neyi söyleyeceğini neyi söylemeyeceğini çok iyi bilir. Sandık bizim en demokratik değerimizdir." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.