Kültür-Sanat Haber Girişi : 09 Mart 2018 23:00

Ebru atölyesi gençlerle buluştu

Ebru atölyesi gençlerle buluştu
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Kadir Tuzcu danışmanlığında ebru atölyesi faaliyetlerine başladı.
Erzurumajans-T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2016 I. Çağrı (GAP/DAP) Dönemi kapsamında desteklenen “Sakin Şehir Uzundere Kitap Kafe” Projesi kapsamında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Kadir Tuzcu danışmanlığında ebru atölyesi faaliyetlerine başladı.

Açılış Uzundere Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı’nın katılımı ile gerçekleştirildi. İlk gün etkinliklerine Uzundere ilçesinden gençler ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Ebru atölyesini açan sanatçı Kadir Tuzcu, amaçlarının kırsal kesimde hayatlarına devam eden örgün öğrenimdeki çocuk ve gençlerin geleneksel Türk el sanatlarının önemli bir kolu olan ebru sanatı ile tanıştırmak olduğunu dile getirdi.

Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Karahan, Sakin Şehir Uzundere Kitap Kafe Projesinde ebru atölyesinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, baharın gelmesi ile birlikte fidan dikimi, bisiklet turları, imza günleri ve okur-yazar buluşmaları gibi faaliyetlerle Uzundereli gençlerin kitap kafeye ve proje faaliyetlerine ilgilerini çekmeye devam edeceklerini söyledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    Öğretim üyesi değil, öğretim görevlisi arkadaş...