Spor Haber Girişi : 19 Ocak 2018 18:39

Dünya Şampiyonası skandallarla başladı!

Dünya Şampiyonası skandallarla başladı!
Erzurum'da başlayan Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası’nın basın toplantısında skandal üstüne skandal yaşandı.
Erzurumajans-Palandöken Kayak Merkezi’nde 19-21 Ocak tarihleri arasında yapılacak Snowboard Boardercross Dünya Şampiyonası’nın basın toplantısı skandallara sahne oldu. Ana sponsorluğunu Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı organizasyonun basın toplantısında, Türk Milli Takımı’nın sporcuları ayakta bekletildi, Amerikalı, Avusturya ve İtalyan sporcular ise protokolde oturtuldu.  Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi’nin konuşmaları tercüme edilmezken, Federasyon Başkanı Erol Yarar ve yardımcılarının konuşmaları ise  anında İgilizce'ye çevrilerek toplantıyı takip edenlere aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, toplantı bitiminde hem Türk sporcularının ayakta bekletilmesine hem de konuşmalarının tercüme edilmemesine sert tepki gösterdi.

Düzenledikleri her etkinlikte sürekli olarak sıkıntılar yaşanan ve organizasyon yetersizlikleri ön plana çıkan Türkiye Kayak Federasyonu, bir kez daha hayal kırıklığına neden oldu.

22 ÜLKE, 186 SPORCUYLA KATILIYOR

Palandöken Kayak Merkezi’nde 22 ülkeden 186 sporcunun katılımıyla 19-21 Ocak tarihleri sarasında yapılacak olan Snowboard Boardercross Dünya Kupası’nın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısı, peşi sıra skandallara sahne oldu. Polat Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi, Uluslararası Kayak Federasyonundan (FIS) Temsilcis,  Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ile Türk, İtalyan ve Amerikalı sporcular katıldı.



SEKMEN: EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Avrupa’nın kış turizm destinasyonları arasında saygın ve özel bir konuma sahip olan olimpiyat şehri Erzurum’da, uluslararası ölçekte yeni bir sportif heyecanı daha hep birlikte yaşayacağız” dedi.

“2011 Kış Oyunları ve 2017’deki Avrupa Gençlik Olimpik Festivali ile yıldızı giderek parlayan kentimiz, 8 yıldır ulusal ve uluslararası önemli dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu kez de Snowboard Dünya Kupası ile Dünya’nın seçkin yıldızlarını Palandöken Kayak Merkezi’nde ağırlıyoruz” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yarışların en büyük özelliği de malumunuz şubat ayında Güney Kore’de yapılacak olan Kış Olimpiyatları öncesi dünya yıldızları burada elde edecekleri derecelerle puan toplayacaklar. Üst düzey rekabet ve heyecanın yaşanacağı Dünya Kupası, Eurosport ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Medeniyetlere beşiklik eden kıtalardan, tarih ve kültürle yoğrulmuş topraklara varıncaya kadar sporun evrensel ruhunda yetişen Avrupalı yıldızların, fair play ilkesinde elde edecekleri şampiyonlukların mutluluğunu kuşkusuz hep birlikte yaşayacağız. Kardeşlik, dostluk ve sevginin egemen olduğu yaşamımızda bizleri bu güzel çatı altında birleştiren bu ruh, inanıyorum ki yaşadığımız evrenin de bütün sathına ulaşarak Dünya barışına katkıda bulunacaktır. Dünya’nın yükselen değeri Türkiye ve kış sporlarının merkezi Erzurum’da  Dünya yıldızlarını ağırlamaktan ötürü duyduğum memnuniyeti şehrim adına ifade ediyor, ülkemizi gururla temsil eden Cem Boydak ve İkbal Yılmaz başta olmak üzere tüm sporculara başarılar diliyorum.”

SEKMEN’İN KONUŞMASINI FEDERASYON TERCÜME ETTİRMEDİ



Ancak Sekmen’in yaptığı bu konuşma salonda hem federasyonun hem de belediyenin tercümanları bulunmasına rağmen İngilizce’ye çevrilmedi. Konuşmanın tercüme ettirilmesi yerine Federasyon Başkanı Erol Yarar devreye girdi ve “Arkadaşlar ne olduğunu anlayamadı, ben onlara ne olduğunu İngilizce anlatayım” dedi ve İngilizce kısa bir konuşma yaptı. Sonrasında da normal konuşmasını yaptı ve Yarar’ın bu konuşması, federasyon tercümanı tarafından tercüme edildi.

Yarar’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi’nin konuşması da yine tercüme ettirilmedi. Böylelikle toplantıya katılan yabancı konuklar, Başkan Sekmen ile Genel Sekreter Kiremitçi’nin Erzurum ve 2026 Kış Olimpiyatları ile ilgili değerlendirmelerini öğrenemedi. 

AMERİKALI VE İTALYAN SPORCULAR OTURDU, AY YILDIZLI SPORCULARIMIZ AYAKTA BEKLETİLDİ!

Toplantıda yaşanan bir diğer skandal ile basın toplantısı masasına Türk sporcuların oturtulmaması oldu. Toplantıya katılan Amerikalı ve İtalyan sporcular masada otururken, iki Türk kayakçı ayakta bekletildi. Türk sporcular Cem Boydak ve İkbal Yılmaz, uzun süre ayakta bekledi ve konuşmalarını da yine ayakta yapmak zorunda kaldı.



KİREMİTÇİ, SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Basın toplantısının bitiminde hem tercüme yapılmaması hem de Türk sporcular Cem Boydak ve İkbal Yılmaz'ın ayakta bekletilmesine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi sert tepki gösterdi. Federasyon yetkililerine, “Konuşmalarımız neden tercüme edilmedi? Neden yabancı sporcular toplantı masasına oturtulurken, Türk sporcularımız ayakta bekletildi?” sorularını yönelten Kiremitçi, tatmin edici cevaplar alamayınca iyice sinirlendi. Federasyon görevlisi, son olarak Kiremitçi’den özür dilemek zorunda kaldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Olani haber yapmislar kardesim yapilan terbiyesizlik degil mi cins misin okumuorr musun ?

  • Yazıklar olsun 01 Ocak 1970 02:00

    Bir kere de Erzurum lehine haber yapın yazıklar olsun. Çok çok fetö kokuyorsunuz. Siz bunu paylaşamazsınız ama ben ekran fotosunu alıp 22 bin kişilik sayfamda paylaşacağım

  • Yazıklar olsun 01 Ocak 1970 02:00

    Bir kere de Erzurum lehine haber yapın yazıklar olsun. Çok çok fetö kokuyorsunuz. Siz bunu paylaşamazsınız ama ben ekran fotosunu alıp 22 bin kişilik sayfamda paylaşacağım