Erzurum Haber Girişi : 02 Haziran 2020 13:30

Dün neyse bugün de aynı

Dün neyse bugün de aynı
Erzurum Valisi Okay Memiş, dün havalimanında CAT-3A sistem kurulum çalışmalarını yerinde incelemiş, “Ben bu müteahhit firmaya güvenmiyorum, uyduruk iki iş makinasıyla işi yetiştiremeyecekler” demişti. Erzurum Ajans bugün de havalimanındaydı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum Havalimanı’nda bitmek bilmeyen pist bakım, onarım ve CAT-3A sistem kurulum işi, dün Vali Okay Memiş’in açıklamalarıyla ülke gündemine taşındı. Sürecin en yakın takipçisi olan Vali Memiş, müteahhit firmaya güvenmediğini belirterek, “İhaleyi Valilik olarak yapan biz değiliz. Ankara’da yapıldı. Geçen yıl da ‘bitecek’, ‘yetiştirilecek’ dendi. Her ay geldim baktım burada iş yürümüyor. Çalışma bu tempoda devam ederse yine yetişmeyecek. Burası artık bizim korkulu rüyamız haline geldi. Uyduruk iki iş makinası, üç beş personel ile bu iş tabi yürümez” demişti.

İŞTE VALİ MEMİŞ'İN O TEPKİSİ



DÜN NEYSE BUGÜN DE O

Vali Memiş’in dün ortaya koyduğu tepkiden sonra Erzurum Ajans bugün de havalimanındaydı. Konunun Ankara’ya iletilmesine rağmen aynı şekilde bir asfalt makinası, üç asfalt silindiri, bir kamyon ve bir kepçe ile çalışmaların ağır aksak devam ettiği görüldü.  

HALK BÜYÜK DESTEK VERDİ

Vali Okay Memiş, konuyu bir kez daha resmi yazıyla hem Ulaştırma Bakanlığı’na hem de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne bildirirken, kamuoyunun da büyük desteğini aldı. Açıklamalarıyla Erzurum Havalimanındaki sorunu ülke gündemine taşıyan Vali Memiş’e vatandaşlar yazdıkları yorumlarla destek verdi. Bu arada İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli de Twitter’dan Vali Okay Memiş’e teşekkür etti. Cinisli, “Sayın Valimizin samimi feryadı ve çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Fakat bu skandalın asıl sorumluları, sorunun başlangıcından beri hiç tepki vermeyen, sanki şehrimizde böyle bir mesele yokmuş gibi davranan iktidar ve Erzurum’un AK Partili seçilmiş siyasileridir” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzurumlu 01 Ocak 1970 02:00

    Onur Bey bu iş bu aşamalara geldiyse sizin sayenizdedir. Yoksa kimsenin olayı dikkate alacağı yoktu. Şimdi atılan tweetler orada yapılan işler siz yazdınız diye yapılıyor. Erzurum’a çok çok faydalı bir iş yaptınız. Ulaşım olmazsa hiçbir şey olmaz ne üniversite ne turizm ne yatırım...