Bölge Haber Girişi : 14 Aralık 2009 17:40

DTP'den yürüyüş ve basın açıklaması!..

DTP'den yürüyüş ve basın açıklaması!..
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Erzurum İl Başkanlığı kapatma kararıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Erzurum Ajans-Demokratik Toplum Partisi (DTP) Erzurum İl Başkanlığı kapatma kararıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamadan sonra il binasına yürüyen DTP'lilere, "Son kez DTP'nin çayını içip bu sayfayı daha güçlü açmak için dağılalım." çağrısında bulunuldu.

 
Açıklama esnasında 'DTP Halktır Halk Burada', 'DTP'ye uzanan eller kırılsın', 'Merhaba barış güvercinleri barış umudumuz sizsiniz', 'Baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde dövizler açıp sloganlar atan partililer, polisin güvenlik önlemleri altında Mahallebaşı Semt Meydanı'na yürüdü. Basın açıklamasını partisi adına okuyan İl Başkanı Medeni Aygül, DTP'nin il ve ilçe örgütlerine onlarca operasyon yapıldığını ileri sürdü. DTP üyelerinin kurulduğu günden beri savcılar tarafından takip edildiğini belirten Aygül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunarak, "PKK'yı silahsızladırmaktan bahsedip 'dağda olacaklarına şehirde siyaset yapsınlar' derken şehirdekilerin vay haline dedirtecek bir manzara ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.
 
Kürt sorunuyla ilgili DTP'nin 30 yıldır diğer siyasi partilerden ayrı durduğunu dile getiren Aygül, Kürt sorununun terör sorunu olmadığını, bir halkın özgürlük sorunu olduğunu iddia etti. 22 Temmuz seçimlerinde 22 DTP'linin parlementoya taşındığını hatırlatan Aygül, "DTP bugün TBMM'de 21 kişilik grubuyla  Türkiye'nin dördüncü büyük partisiydi." dedi.
 
Türkiye'nin kapatılan partiler mezarlığı haline geldiğini ifade eden Aygül, bu güne kadar kapatılan partilerden biri hariç diğerlerinin tamamının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ihlali olarak kabul edildiğini söyledi. Herkesin DTP'nin kapatılmasına karşı durması çağrısında bulunan Aygül, bunun bir sınav olduğunu ve Türkiye'nin bu sınavı kaybettiğini sözlerine ekledi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.