Bölge Haber Girişi : 21 Aralık 2009 00:55

DTP, PKK ile arasına mesafe koymalıydı!..

DTP, PKK ile arasına mesafe koymalıydı!..
İl Başkanı Teoman Kümbet, DTP'nin kapatılma sürecini değerlendirerek, "Keşke terör örgütü PKK ile aralarına mesafe koyabilselerdi." dedi.

Erzurum Ajans-Saadet Partisi Erzurum Başkanlığı İl Divan Kurulu toplantısını yaptı. Parti binasında bugün yapılan toplantıda konuşan Teoman Kümbet, Milli Görüş olarak parti kapatılmasının imkânsız hale getirilmesini istediklerini söyledi.

 

Son süreçte yaşanan gelişmelerin böyle bir hukuki sonucun siyasi zeminini hazırladığını belirten Kümbet, "Bu anlamda keşke Demokratik Toplum Partisi başından itibaren terör örgütü ile arasına mesafe koyabilmiş olsaydı. Özellikle son süreçte Türkiye'nin 5-6 aydır tartıştığı demokratik açılım sürecindeki gerginlik ortamının özellikle Tokat'ta 7 tane evladımızın şehit olması sürecinden sonra PKK terörü ile arasına mesafe koyabilmiş olsaydı ve böyle bir kararın alınmasındaki siyasi zemin ortaya çıkmamış olsaydı. Bu noktadan sonra geriye dönüş yok, herkes aklıselim ile hareket etmeli. Herkes Türklerle Kürtler arasında fitne tesis edecek davranışlardan kaçınmalıdır. DTP'nin kapatılmasıyla PKK'nın bir siyasi parti haline veya uluslararası diasporası da olan Kürtçü siyasi hareket haline getirilmemesi gerekiyor. Türkiye asıl bunun tedbirini almalıdır." şeklinde konuştu.

 

Demokratik açılım ve Ergenekon tartışmalarının gölgesinde kalan esas gündemin işsizlik, fakirlik ve gençlerin geleceğe ilişkin ümitlerinin kararması olduğunu belirten Kümbet, "Kim ben 7 sene öncesine göre iktisaden iyi durumdayım diyebilir? 1999'dan bu yana uygulanan IMF programıyla Türkiye bir noktaya geldi. Gelinen noktada ise ne yazık ki herkes borçludur. Tezgâh dağılmıştır. Son bir yıl içinde kapanan işyeri sayısı yüzde 60 arttı. Sadece küçük sanayiler değil büyük sanayi tesisleri de kapanıyor. 2000 yılından bu yana uygulanan IMF politikaları, tarım ve hayvancılığı bitirdi." diye konuştu. (Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.